molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 26 september 2010

Klart

Av molleomusse - 26 september 2010 19:15

Himmel så skönt. Allt (nästan ) är klart och allt har gått bra. Det har varit skoj att jobba med provet och vi har haft helt underbara medarbetare hela helgen. Jag tror dom flesta har tyckt att det har varit trivsamt. Jag har knappt sett något av dom startande det har inte funnits tid till det. Vi slapp gå som dummiehund idag vilket var skönt för jag kände att det hade bara varit en stressfaktor till.

När alla började åka hem och det bara var Nina och jag kvar som kunde slå ihop händerna med ett "vi fixade det" så kändes det otroligt skönt. Domarna var nöjda med allt, och dom startande var kanske inte så nöjda men jag tror dom flesta kände sej rättvist bedömda.

Lite konstigheter har vi råkat ut för. Öppenklassen var i svåraste laget tyckte en del. En bred bäck mitt i söket orsakade många problem. Jag vet inte om jag tycker att det skulle vara ett jättehinder men helt klart nåt man måste träna på. Vattendirrigeringen var också svår tykte många och där har dom kanske rätt. Idag åkte många dit på dålig vilthantering och dåligt fotgående i öppenklassen. Två pristagare i Öppenklassen.

Nybörjarklassens sök hade många problem med och markeringarna. Idag hade dom flesta ett pris iallafall och en Hphund, skoj.

Vidare blev vi av med vilt och två viltkorgar. Kanske nån som behövde ta med sej vilt hem för att träna...Vi glömde att sätta upp en skylt på dörren där viltet låg att alla fåglar behövdes till provet.

Vi måste göra massor av reklam för platsen vi var på. Vill någon ha en träningshelg så är det ett superställe att hyra. Träna hund hela dagen och så åka upp till kursgården på kvällen och äta god middag framför brasan...

Nu ska jag försöka få tag på en liten ledsen kompis som förlorade sin hund igår. Hunden var trött och dom åkte till veterinären och det visade sej att hela magen var full av tumörer. Fullt ös - medvetslös, naturligtvis en flat. Den hunden har iallafall levt med värdens bästa matte hela sitt liv och har det säkert skoj nu i dom sällare jaktmarkerna...TÄNKER PÅ DEJ!!!!


Enfårtacke, Nina och alla andra för gott samarbete!!

Ha en bra träninsvecka. Det ska vi ha...

Anna

Ps. Jag har insett i helgen att alla labbar ser INTE precis likadana ut men är oftast lika korkade. Fullt ös rätt in i en sten tex. Korkad labbe. Helgens golden har ofta sett normala ut därimot. Småväxta, snabba saker. OCH Texas kan tigga rejält, vem kunde tro det? Funktionärsmackor hette det och alla funkisar får även kakor av Anna... Tollarna heter oftast bra namn. Hallå alla uppfödare, döp era hundar till något en komisarie kan stava till och inte så jäkla långa namn. Kolla in tollarnamnen, alla tollare borde slippa lottningen eftersom komisarien får så mycket mindre att göra. Helgens flattar har alla varit trevliga och helt utan några större fel. Lite otur ibland och vissa hade missat frukosten men annars helt underbara....Varför skaffa sej en labbe, golden eller tollare när det finns flattar??Jag har en egen teori, vissa människor är lite korkade...

Om jag är en ras-ist??Nix, bara trevliga träninskompisar som inte har flat och som tål skoj...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Margareta och Falcon

26 september 2010 23:43

Vet precis hur din kompis känner sig, fick ta bort storebror Koffe i onsdags (skelettcancer)När vetten kom in och ruskade på huvudet och sa att han hade typiskt flatteproblem visste vi direkt att det var kört, så vi valde att avliva honom utan att väcka upp honom från sederingen efter röntgen.
kramar margareta

 
Ingen bild

Emma

27 september 2010 06:44

Nog känns det konstigt utan Zacke, det tycker både Zingo och jag. Det gick lite för fort... Jag hör av mig under veckan för vi kan behöva lite annat att tänka på och vad kan då vara bättre än lite träning med två goa, svart flatkillar och deras matte :).

 
Pia och Hera

Pia och Hera

27 september 2010 08:21

vilket jobb ni har gjort - du och Nina!
Jättebra prov, underbart upplägg (det ska vara lite svårt) och härliga marker!
Ni ska ha allt beröm i världen för det slit ni har lagt ner och det ni lyckats med!

http://www.piatricks.se

 
Annica

Annica

27 september 2010 11:04

Härligt att ni fixade denna helg!! Tänk vilket jobb ni alla lagt ner för att andra ska få starta sina hundar, hurra hurra!!! Jag GILLAR långa namn på mina hundar, tänk bara vilka FINA namn dina Ryegatare har ;-) Kram Emma!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se