molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 september 2010

Första provdagen avklarad

Av molleomusse - 25 september 2010 19:42

Och jisses vad trött jag är. Vi har haft jättetrevliga startande med mye hundsnack. Jättebra funkisar men det visste vi innan. Handplockade av Nina och våra bästa träningskompisar. Klart dom skötte sej..Skyttarna har kanske fått lite väl mycket skäll av provledningen men även det har sina orsaker. Lustigt att just dom fick kritik för att dom INTE KAN SKYNDA SEJ OCH FATTA NÅT SJÄLVA. I själva verket är det nog så att just dom två är supersnälla och ställer upp på sina hundfanatiker till fru/sambo.

I morgon följer Ronja och hennes David med som funkisar. David börjar nog  vänja sej vid Ronjas mammas egenheter. Skator i frysen (och igår 10 kaniner i groventreen, hoppsan..) och hela bilen full i dummies. Framförallt att det blir ett illvrål från husets mamma om man klappar Molle när han går och spänner sej..Eller att ta en leksak och hålla den över huvudet tills Molle stormskäller är förenat med matförgiftning, just det är det bara husets husse som vågar göra.

 

Musse har tillbringat dagen med att sitta i framsätet på bilen och kolla in folk och hundar. (Framsätet är en höjdare enligt mina hundar.) Helt ok också att få vara med och bli hållen av någon som anser att man är som en stor gosig nallebjörn. Livet blir ganska trevligt då...


Molle fick hjälpa till lite idag och det var skoj. Jag var inte beredd på att helt plötsligt jobba hund inför domare men kände att jag inte kunde fega ur. Han skötte sej iallafall så vi slapp skämmas och han får gå som "dummiehund" imorgon också om det blir ojämna par. Det är bara att tacka för träningstillfället. Man kan ju ta det lugnt eftersom det inte blir någon öppen kritik eller ett offentligt resultat samtidigt som det känns lite surt om det går bra.Allt får han ju inte göra  eftersom han får vara med för att den startande hunden ska ha en parkompis.

Jag blev lite full iskratt åt Johan som oftast inte anser att Molle är hans hund. Idag när Molle jobbade på söket och Johan stod jämte Björn och pratade så var Molle helt klart hans duktiga hund. (Inte det där jäkla hundskrället som gräver upp trädgården och som inte kan gå lös i skogen..)

 

Det är totalt meningslöst att få beröm för sin hund av en domare som inte prottokollför vad han anser. Men liiite småroligt är det iallafall..

Nu ska jag soooova. Gäsp..

 
ANNONS
 
Pia och Hera

Pia och Hera

26 september 2010 20:09

Tack för en härlig helg - sååå roligt!!!
Bara önskar att kroppen hängde med i viljans tempo - men vi tränar väl snart?
KRAM!

http://www.piatricks.se

 
Annica

Annica

27 september 2010 11:07

Klart Molle är Johans hund när han sköter sig!!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se