molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 september 2010

Alla brev skickade

Av molleomusse - 15 september 2010 22:04

60 brev ivägskickade till lyckligt lottade som ska starta på prov. Jag hoppas allt blir rätt så jag slipper offentlig halshuggning..


Jag har hittat en perfekt kursgård för hundaktiviteter, Bra boende, samlingsrum med kök. Man kan förbeställa middagar. Träningsmarker på gångavstånd, vatten, båt och olika terrängtyper. Regnar? Då tränar man i ridhuset. Inte dyrt.. Hundar på rummen. Perfekt.


Senaste veckan har jag funderat på om Molle har fått knasutslag, eller nåt. Min vanliga Molle tillbringar dagarna med att sova, äta eller pillra med lite småhyss(Ja Johan, jag SKA gräva igen hålen som MIN hund gjort i gräsmattan). Den här veckan har varit katastrof för den jäkla hunden har ylande förföljt mej och varit allmänt helstressad. Faktum var att jag var helilsken imorse när vi skulle åka iväg och träffa Nina. Han studsade runt och ylade och jag var tvungen att trots det slänga in honom i bilen. När jag fick se Ninas Yes(som löpte för någon vecka sedan) fick jag en ahaupplevelse. Jag har inte sett grannens hanhundar på hela veckan, bara tiken. Antagligen löper tiken och hanarna är inhyrda hos nån annan. Bussigt att inte plocka bort tiken istället...Skönt att få en trolig förklaring till Molles knasutslag iallafall.


Jag blev visad en bra övning idag.Man ställer sej på ett ställe(punkt A) och kollar framför sej om man kan hitta ett bra ställe att skicka ut hunden på en raklinje mot(punkt B). Sedan tar man med sej hunden och går i en båge från (punktA) till(punkt B) Alltså INTE i linjen du tänkt skicka. Vid punkt B så stannar du och bussar och kastar dummisar, hunden ska anse att det är ett skojigt ställe. Sedan lägger du ut en dummie som får ligga kvar på stället och går sedan i bågen från (punktB) till(punkt A). När du kommer tillbaka till (punktA) så skickar du ut hunden på ett linjetag till (punktB). Hunden får då gå mot ett känt målområde men inte samma väg som den gick nyss. Kanonbra, tycker jag.  Går att variera i det oändliga.


Ha det!

 
ANNONS
 
Pia och Hera

Pia och Hera

16 september 2010 07:26

Den övningen är verkligen kanonbra! Att man inte kommer på sådana enkla saker själv är ju lite nedslående dock. Det är ju så lätt att fastna i gamla mönster....
Hoppas att du mår bättre och att vi ses snart!

http://www.piatricks.se

 
Ingen bild

Emma

16 september 2010 20:38

Jag kommer gärna ner till dig, Trams och Fjant :)!
Träning till helgen? Jag kan både lör och sön.
Kram!

 
Helena & co

Helena & co

20 september 2010 08:38

Bra övning den måste jag testa. Funderade ett tag på vad bussar var men insåg att du nog råkat få med ett s för mycket ;) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se