molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2010

Tisdag i Österbymo..

Av molleomusse - 31 augusti 2010 12:48

känns sådär. Mitt huvudsakliga problem med att jobba här är löst för Ronja är hemma med huvudvärk. Hundarna slipper vara med i bilen eller ensamma hemma hela dagen.

Igår kom Emma ner och tränade med oss. Molle gjorde allt som förväntades av honom men med en lite kaxig attityd vilket retar mej. Tramsig vid avlämningar och med en "jag kommer när jag får lust" vid inkallningar(inte vid arbete). Vi körde linjetag mellan markeringar och lite stopp,höger, vänster osv. Därefter lite vattenmarkeringar från båt.

Jag tror banne mej att Molle blir mer tramsig när Emma är med. Så fort jag vänder ryggen till så sitter han vid henne "frågar" om han inte är värdens duktigaste hund. Han tränger tom bort Zingo för att tigga till sej uppmärksamhet..Emma är lite för svag för att nobba Molles fjäskinviter..

Även jag hag har varit nöjd med honom den senaste veckan och säkert fjäskat lite extra för honom vilket han direkt uppmärksammar och utnyttjar.


Musse fick inte apportera eftersom vi hade vilt med oss men han fick åka båt!! Lika spännande som att åka bergodalbana. Minst..jag rodde och Musse satt på helspänn och undrade vad hans otroligt viktiga uppgift kunde bestå av. Vi kastade en massa markeringar åt Zingo och tillslut fick Musse hoppa i och hämta en som låg kvar i vattnet. Vilken ära, det hade ingen av småpojkarna klarat..Värdens bästa Musse...


Idag hoppas jag att jag har fått hem skott till kastaren. Och fler dummies. Julafton i så fall...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

31 augusti 2010 18:05

Inte kan man väl motstå Molles bedjande ögon... T.o.m Zingo fösökte ju fjäska för honom och slicka honom i mungipan... Men jag ska bättra mig ;)). Emma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se