molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010

Löptik

Av molleomusse - 24 augusti 2010 16:20

Tikar MÅSTE lukta olika även vid löp eller också fastnar mina herrar för vissa tjejer, löp eller inte. Lustigt nog inte samma tikar som jag skulle fastna för. Vi kanske skulle vara med i treans nya program "mattes pojkar", får se om vi anmäler oss.. Igår så umgicks vi med lilla Yes som enligt matte löpte. Jag var beredd på samma trånande beteende som när vi mötte "labben i mitt hjärta" för några veckor sedan. Antingen är Molle jäkligt rädd för Nina eller så var inte Yes tillräkligt i löp för Molle var inte speciellt intresserad.Träffade även Christians nya hund, en trevlig bekantskap som ska bli skoj att följa! Han är gul, mindre än Molle och med en blick jag känner igen från andra goldenhundar jag känner. Periodvis skrämmande lik herr Texas..Hade jag inte vetat från början att det INTE var Tex så hade jag inte sett att det var en annan hund(kanske föresten) men Molle visste direkt att den där har jag aldrig träffat förut.

Vi gick en promenad och övade fotgående med löptik före och ny hund efter vilket passade mej perfekt. Kanontillfälle att träna följsamhet jämte matte. All apportering har legat nere sista tiden av olika anledningar. Ska ta tag i den biten ikväll.


Saknar Henrik som bor på internatskola i veckorna. Han ÄR aldeles för liten för att klara sej utan mamma...Tur att Molle är kvar hemma så jag har en liten kille.


En jobbkompis släppte ut sin hund i mörkret i tisdags innan hon skulle lägga sej. Hon fick sova EFTER att ha kört sin hund till Strömsholm med brutet ben eftersom en bil inte hann se hunden. Dags för reflexer alltså.. Hunden klarar sej men det blir en dyr och onödig historia. Troligtvis hade tiken dragit iväg efter ett djur vilket hon aldrig annars gör. Bilens förare var chanslös men som tur var så skadades ingen i bilen, skönt att höra att dom letade vid vägen tills dom hörde röster från huset och förstod att hunden gått hem på tre ben. Dom har ringt flera gånger för att höra hur hunden mår trots att dom är helt utan ansvar. Trevligt med människor som bryr sej om en liten hund!!


Ha det bra nu blir det hundträning!

 
ANNONS
 
Helena

Helena

24 augusti 2010 22:47

Ja Anna vi ser fram emot att se dig i mammas pojkar....men den lille pojken på två ben då som bor på internat :( Förstår att det känns jobbigt för mamman. Minns inte om han var något äldre eller om han är som Elias (96)....men jag förstår dig verkligen :) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Emma

26 augusti 2010 08:53

Jag tränar jättegärna, men kan inte den här veckan... Mån, tors, fre, lör och sön kan jag nästa vecka. Emma.

 
Annica

Annica

26 augusti 2010 09:38

Oj då, barnen börjar visst bli stora där hemma Anna ;-) Jag försöker ringa, antar att du är på jobbet nu bara.. Hörs!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se