molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 16 augusti 2010

Sök med vilt

Av molleomusse - 16 augusti 2010 22:11

Idag  har vi haft träningssällskap.

Vi började med dummiemarkeringar som blev utmaningar för hundarna. Först stod kastaren på en bergsknall och kastade. Lätt för hundarna. Sedan flyttade vi till ytterligare en bergsknalle men där hamnade markeringarna dolt. Svårare men inga jätteproblem. Därefter så hittade vi ett ställe där kastaren stod i en nedförsbacke och kastade ena apporten bakom ett stenblock och nästa in i en grandunge. Där hade Molle mest problem med den som hamnade i grandungen. Inga jätteproblem men han försökte få mej att reagera och visa honom när han inte hittade den. Bästis Emma talade om att jag skickade ut honom med fel komando. Så bra det är med vänner som känner till en svagheter och påminner...

Bästisen Zingo som i våras stod och skällde och alltid knallade är numera helt tyst och gjorde endast en knallning idag. Ingen ansats att ta flera apporter heller och jobbade periodvis så himla bra. Så härligt att se att allt slit lönat sej. Ett praktexempel på att man kan förändra en hund bara genom attidydförändring. Synd att vi inte filmade honom i våras...

Därefter så fick Musse oc Zacke ett dummiesök. Musse for runt som en pansarvagn med jetmotor och tyckte livet superskoj. Tråkigt att vänta på sin tur bara..

Vi avslutade med ett ganska stort viltsök för Molle och Zingo. Molle jobbade jättebra och gick verkligen genom hela området. Duktig plutt.  

 
ANNONS
 
Annica

Annica

17 augusti 2010 02:55

Härligt att grabbarna sköter sig ;-) Hoppas allt är bra med er alla, i hörs!

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Jag igen

17 augusti 2010 03:00

menar förstås VI hörs ;-)

 
Ingen bild

Emma

17 augusti 2010 14:27

Kanske tur att vi inte har något på film.... Det var jättekul att träna igår, vi får göra om det snart igen :)). Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se