molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2010

Varmt igen..

Av molleomusse - 14 augusti 2010 14:22

Får bli lite simmträning idag, eller så får vi träna sent ikväll.

Allt har fungerat ganska bra i veckan.

Jag insåg efter att ha läst en kommentar av Åza att dummiesök är mycket svårare än viltsök. Självklart förstås men eftersom sökträningen är det som känns tråkigast så ska vi bara ha sök på vilt hädanefter. Man måste bestämma sej för vilka strider man ska ta och kanske jag har haft för stora krav när jag lagt ut ett sök i svår terräng och inte stoppat sökskicken i tid. Molle är bussig och tycker det är kul att söka men jag vill inte att han ska känna sej misslyckad och att det blir en omöjligt krav på honom. Skärpning till mattte!!

Dirrigering på land fungerar ganska bra. Det är bara att nöta på i olika terräng och med olika avstånd mm. Börjar bli riktigt skoj tycker både jag, Molle och Musse. Musse har börjat fatta att han kan käna på att samarbeta vilket har gjort honom till en skitkul dirrigeringshund.

Markeringar är oftast inga problem för någon av hundarna men självklart missar dom ibland. Faktiskt lite beroende på dagsformen lustigt nog. Molle hade jätteproblem med en viss markering som Ronja kastade häromdagen. Hon kastade lågt och långt över en bergsklack och han fick kämpa rejält innan han hittade dummien. Stort plus till min dotter som lyckades kasta exakt likadant vid varje kast, har aldrig förstått att hon är så bra kastare...

Vattenjobb är ibland jättelätt och allt flyter på, ibland är vi på totalt olika planeter..Nu vet både Molle o jag vad gungfly, vass och näckrosor är iallafall.


Så är det fotgående, samarbete, vilthantering, avlämningar, knallande och allt annat..Jösses, kanske allt flyter på när Molle är tio år..Tänk så skönt det skulle vara om man visste att vi garanterat skulle fixa allt på ett prov om man inte hade en extrem otur. Nu känns det som vi måste ha en stor tilltro till högre makter om det ska gå vägen. Nåja, vi lär oss under vägen och framförallt så har vi himla skoj. Det är ju det som är viktigast!


Håller tummarna för er som startar i helgen!!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

15 augusti 2010 18:55

Vilken tid sa vi för imorgon?? Försökte ringa nu i kväll men får inte tag på dig.... Emma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se