molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2010

Zingo o Emma

Av molleomusse - 12 augusti 2010 08:45

Höjden av lyx är att först "hitta" en sjö som är full av vass och gungfly och dessutom är full med småvikar, bara två km hemifrån mej. När jag först insåg att sjön var utmärkt som träningssjö så var det jättejobbigt att komma ner till den genom skogen. Nu har mina grannar haft den stora godheten att bygga en väg ner till sjön, en fin väg med grus o allt. Lite misstänker jag att dom ska hugga ner skogen runt sjön också, det kan ju inte bara vara för mej som dom gjort en väg... Toppen om skogen kommer bort i strandkanten så man kan stå var som helst o skicka hunden. Jag ska banne mej inte gnälla över alla timmerbilar som kommer dundra förbi vårt hus utan vinka glatt även om dom kör jättefort...


Igår "invigde" Emma och jag den nya vägen och hittade ett kanonbra träningställe. Vi traskade iväg själva och la ut ett antal dirrigeringar på land och avslutade med ett sök som var dels i kärrmark och dels på gungfly i vattnet.

Dirrigeringarna gick bra med Molle och ganska bra även med Musse. En del av dom låg ganska knixit, tex rakt upp i skogen och mot en stor kulle. Inga problem med att få dom till kullen men att övertyga Musse o Zingo att dummiesarna faktiskt var PÅ kullen var svårt. På ett ställe skulle dom upp på en bergklack och det var också lite problematiskt. Vid ett ställe så var det tänkt att dom skulle hoppa över en stock, två hundar hoppade och en kröp...

Sedan jobbade vi en stund vid vattnet och det blev rejält jobbigt att ta sej fram på gungflyt. Nyttigt. Alla tre var duktiga och kravlade sej fram.

Avslutade träningen med att kasta markeringar åt Zacke. Helt ok tills jag insåg att jag stod i ett rödmyrbo. Helsike vad det har värkt i fötterna i natt.

Tusen tack för trevligt sällskap. Ses måndag!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

12 augusti 2010 16:38

Otäcka små myror! Tack för igår, det var verkligen ett toppen ställe att träna på! Kram Emma.

 
Jessica Gnista & Sota

Jessica Gnista & Sota

15 augusti 2010 16:16

Tusen tack för grattis!

Vilken härlig träningsjö du har så nära dig :) och vad flitigt ni tränar. När är det dags för prov, så jag vet när jag ska hålla tummarna!!!!
Kram

http://www.skeppartorps.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se