molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 21 juli 2010

Djä-a hundskrälle

Av molleomusse - 21 juli 2010 13:06

Igår var vi ute i skogen för att kolla på jaktprovsmark. Jag tre killar med jaktlabbar(tikar) och så en tikflummig Molle. Att Molle överlevde min frustration är en gåta, han brukar inte vara så jobbig men speciellt en tik var tydligen helintressant. Tyvärr så ansåg inte tiken att han var tillräkligt jobbig för att fräsa till åt, inte ens när stackarn gick på frambenen och hade Molles huvud under magen. Det är så konstigt för oftast reagerar han inte så här så dom tikar vi tränar med normalt är det inga problem med. Det är då o då som vi möter dessa speciellt utvalda flickor och jag är totalt oförberedd. Vad gör man? Agar lite försiktigt eller slår besinningslöst? (skojar)


Himla intressant var iallafall att min hund klarar en elitklassdubbelmarkering med 90% av uppmärksamheten bakåt mot tiken. Dom andra påstod att flattarna oftast är bra markörer så det berodde på det, jag tror att Molle insåg att ju fortare han fick tag i dummiesarna ju fortare kunde han få ligga och sniffa på tiken igen. Så jobbig...Undrar hur en domare hade sett på saken, en hund som är vänd från markeringarna och totalt uppslukad av parkamraten är värdelös ,å andra sidan om markeringarna kommer tillbaka jättesnabbt...

Tillslut tröttnade jag totalt vid vattnet. Han simmar ut på linje helt bra, får syn på tiken som simmar mot land och tvärvänder och simmar mot henne. Jag vrålar i och han "vaknar" och simmar dit jag pekar 10meter för att åter vända sej om och simma som i trans mot henne. Basröst och ett par väl valda ord av mej får honom att kvickna till igen. Blir det så här på ett prov så bryter jag direkt innan han fått göra mej till åtlöje inför publik. Tiken hade precis löpt klart så hon borde ju inte varit så intressant. Nåja han var inte helt urhand någongång, bara bäng och jobbig.


Provet blir nog bra, det var två rutor istället för en som vi skulle fixa. jag trodde det skulle bli tre rutor..Ska bli kul att se hur elithundarna kommer fixa det. Att kolla på moment för moment är ju inte samma sak som att köra ett helt prov, och bli bedömd...Mycket att ta hänsyn till, att provet inte går på vilt försvårar naturligvis. Sedan hur solen lyser och om vattennivån kommer att sjunka/höjas mm mm.


Idag får BängBoll träna hemma utan inblandning av andra hundar. Trevligt så kanske JAG kan få lite uppmärksamhet...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

22 juli 2010 09:22

Har du lust att träna lör eller sön? Min bil ska till verkstaden på fredag så då kommer jag inte så långt, tyvärr...Emma.
P.s Han är bra söt Molle-Bängboll:))

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se