molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 6 juli 2010

Tisdag

Av molleomusse - 6 juli 2010 19:15

Igår åkte Emma o jag till Tina i Åkersberga för en träningsdag. Bussiga, bussiga Tina som tog sej tid för oss. Mina "önskemål" var bara vanlig vadsomhelst träning med fokus på att få Molle att jobba som han brukar. Det gjorde han iochförsej inte men bra mycket bättre än vad jag var rädd för...Största problemet för oss är att han blir dämpad när det är mycket nya hundar och framförallt blir jag superstressad av att han blir dämpad. Det är inget kul när jag ser på honom att han lägger sej och trycker med ögon som säger att -matte kan vi åka hem nu?? Jag blir ledsen för hans skull samtidigt som jag blir irriterad på honom. Numera med träningskompisar som har hundar jag litar helt på så har han blivit jättemycket bättre men "samträningar" med mycket okända hundar är jobbiga för oss båda. Jättebra då att kunna åka iväg och träna tillsammans med okända hundar men som man vet har koll på sina hundar.

Tänk på det ni som har unga hundar, utsätt ALDRIG hunden för risken att bli påhoppad! Apportera bara med säkra hundar och ha som regel att alla håller stenkoll på sina egna hundar. Inget tidigt jobb på en ihoptrykt linje med en hund som kanske känner sej osäker. Dels kan det bli att den egna hunden känner sej trängd och flyger på någon eller så är det någon typ som retar sej på din hund och flyger på den. Himla onödigt...

Tina hade en kanonsjö med massor av vass, gungfly och smetvatten. Perfekt alltså. Vi jobbade oss igenom ett antal markeringar och dirrigeringar och det gick bra. För Molles del så kommer allt hem mycket fortare om kastaren inte har en hund med sej men allt kom hem även då. Det är inget jätteproblem eftersom det aldrig står en hund med ute i marken på ett jaktprov. En jättebra dag för våran del tillsammans med jättetrevliga människor. Jag kör gärna 60 mil igen för en träningsdag med Tina, hon är bara toppen!! 


Konstigt nog fick jag frågar om jag var lite väl rädd om honom. Hm,..Molle som jag anser är en fullt utbytbar individ och jag aldrig skulle dalta med. Inte en chans att han är mattes lilla kille..Jag fattar inte att det är så lätt att genomskåda mej. Ja, jag älskar honom massor och skulle inte byta ut honom mot någon annan hund i hela värden. För mej är han värdens bästa, goaste, finaste plutt som finns. Fast, jag älskar Musse lika mycket även om han är mer familjehund. Skulle någon knäppgök vilja köpa honom för en miljon så skulle han stanna kvar i huset. Osåld...


Dagen slutade ute på Djurgården där jag hade stämt träff med Ronja. Lite udda kände jag mej, skitig och i träningskläder med två flattar. Men vi tog iallafall en tur och kikade på svanarna och alla fina båtar. 


Stort tack till Tina och Anna som tränade med oss och till resällskapet Emma. Bussiga goa Emma, vilken tur man har som har trevliga hundkompisar!!!


 
ANNONS
 
Helena

Helena

10 juli 2010 17:08

Men Anna du kan väl inte mena att du har varit i Stockholm och inte hört av dig till oss :( Nu är Vilja jätteledsen att hon inte fick träffa brorsan och visa honom hur hon bor! Du vet väl att ni alltid har husrum hos oss om ni har vägarna förbi (även om du snarkar)!! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se