molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

söndag

Av molleomusse - 4 juli 2010 11:22

Semester och varmt. Tur att vi har olika årstider så vi kan gnälla jämt, inte så länge sedan jag var sur på snön. Jag vill ha lagomväder!!!

Igår tog jag och Johan hundarna med oss och åkte till Vadstena. Vi var tveksamma till att ta med dom eftersom det var så varmt men det är tråkigt att behöva skynda sej hem så dom fick följa med.

Man inser när man åker mellan Linköping och Vättern att Östgöttar har dåligt med träningsmarker och sjöar. Det är ju precis platt...Tur man hamnade i den här delen av Östergötland där det finns skogar och sjöar överallt.

Framme vi Vadstena så gick jag en sväng själv med hundarna eftersom det var fotboll i radion!?!. In mitt i centrum med två hundar som är stadsovana, fullt med folk och marknadstånd, resturanger osv. Band hundarna utanför en affär för att köpa bajspåsar, köade vid bankomaten och mötte andra hundar. Båda hundarna skötte sej exemplariskt!! Vi mötte ett gäng japaner som ville fota hundarna så jag satte dom lösa på trotoaren, mina vita feta ben behöver inte komma med på bilder i japanska album. Undrar varför dom ville ha en massa bilder av hundarna, Johan trodde dom ville visa att i Sverige går vi runt på stan med maten...(det är väll inte i japan man äter hund?)

Tillbaka till Johan och så tog vi en promenad längs med stranden. hundarna fick bada lite vid en båtbrygga för att svalka av sej. Musse var intresserad av att kolla på andra hundar och nosa runt. Molle hade bara ett intresse. Fåglarna...Han smög jämte mej redo att hämta hem allt jag kunde skjuta och lite till. ALLT annat var totalt ointressant.

Vi hittade en resturang som vi fick ta med hundarna till-det går jättebra så kanske alla fåglar håller sej borta en stund, sa servitörn...(Du vet inte hur rätt du kan få tänkte jag..)Vi hittade ett bord som låg lite avsides och åt grillbuffe. Jättegott. Jag hämtade vatten åt hundarna och ställde Musses kopp på en lampa i gräsmattan vilket herr Mus inte uppskattade. Nåt självlysande vatten tänkte han minsann inte dricka och eftersom han upptäkt att gräset lyste så kunde han inte ligga kvar där heller. Bara att flytta om hundarna till andra sidan bordet. Jag uppskattar mina hundar som fixar att ligga still på en resturang utan större missöden. Musse hade koll på några barn som hade varit på tivoli och hade med sej gosedjur och något dom kastade med. Molle ålade sej en dm i minuten mot några duvor men annars var dom duktiga. Efter ett tag så fick Johan syn på resturangens igelkottar och därefter så måste jag erkänna hade jag hade ögonen på Molle hela tiden. Det hade INTE varit skoj att stå med en död igelkott  på en resturang...Vad skulle man säga? Här får ni nåt att grilla??

En sväng till på stan och sedan åkte vi hemmåt igen. Stannade vid Malexander och tog en glass på en trevlig bensinstation som bjöd oss på kaffe. Det måste vara tråkigt att bo i Malexander som är en så vacker plats men så förknippad med polismorden. Det är svårt att låta bli att känna ett visst obehag när man åker förbi..Vi stannade ytterliggare en gång för hundbad. Musse semesterbadade länge medans Molle doppade sej för att sedan gå in i buskarna och hitta nåt dött(sedan länge) som han tog med sej till mej. Jättebussigt!!

Trevlig dag hade vi trots brist på barn. det är bara att inse att man får försöka roa sej själv när dom inte är hemma. Ronja i Linköping på bio och Henrik på Öland.

Imorgon går bilen till Tina!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se