molleomussemilan

Alla inlägg under juni 2010

Av molleomusse - 13 juni 2010 19:07

Musse 2 Molle 5


Idag blev det ut-höger träning. Jag insåg att jag sagt så mycket ut åt Molle sista tiden så han fattade inte när jag skickade åt höger. Måste skärpa mej, dessutom sa jag ut istället för sök igår. Får ta med mej någon som elar mej när jag gör fel. Tror det skulle vara en bra metod att få en elstöt vid varje fel jag gör då skulle hjärnan lära sej mycket fortare. Annars gick det ok, hundarna visste var dummiesarna låg så det var en ren teckenträning.


Musse fick springa i skogen med Ronja så på kvällen smet jag o Molle ut ensamma. Vi åkte först för att leta dummies och sedan letade vi sjöar. Vi hittade inga dummies men en liten gård som var tillsalu. Jättefin med stora hundgårdar, snickarglädje, ett antal uthus, sjönära och huset såg ut att vara välskött. Nån som vill flytta?? Vi hittade en bra dirrigeringssjö också, perfekt. Lånsmal vik och ett antal småvikar med näckrosor. Molle fick bada medans jag inspekterade.  Vi åkte omkring lite och jag insåg att det var länge sedan jag red dagligen på dessa småvägar. Så mycket som förändrats. Skog som inte fans då, där det numera är jätteträd(hur gammal är jag). Jag insåg också vilken busridning jag gjorde, tränade fälttävlan och galopperade uppför och nerför en massa backar som stupar så brant att jag nästan inte vågar åka med bilen. Huga...


Näst sista veckan innan semestern!!

ANNONS
Av molleomusse - 12 juni 2010 15:42

Idag har vi tränat med Emma, Zingo och Zacke. 

Jag och Emma åkte till en skogsjö som jag inte varit vid på jättelänge. Kände knappt igen mej eftersom det var så mycket skog nertagen men vi stod iallafall i lä för blåsten. Emma och jag började med att lägga ut vattendirrigeringar, landdirr och ett sökområde medans hundarna fick sitta kvar i bilen. Sedan fikade vi en stund så alla lugnade ner sej trots att vi var vid vatten...

  


Idag hade jag med mej den superduktiga Molle vilket är en jättehärlig hund..Det är så bra att träna mycket med samma personer eftersom dom förstår vad jag menar med att han är på olika humör olika gånger. Jag har varit på en del träningar där man undrat om han någonsin har apporterat. Och så har jag varit på träningar där jag sagt innan att han blir så konstigt omotiverad ibland och så har han jobbat jättebra en hel helg. Det blir nästan pinsamt, precis som jag hittat på att han strular ibland. Nåja, idag var den bästa Mollen med som dessutom börjar komma i en riktigt bra form kondismässigt. 

  


Vi började med ett linjetag från sjön som inte var några problem, full fart upp i skogen och hämtade dummien. Sedan fick han simma över sjön, kom fram lite snett och gick upp på land och ville själv leta åt vänster men tog mitt nej och tecken och gick åt höger, hittade dummien och simmade tillbaka. Så glad man blir när man står 100meter från sin hund och han lyder och litar på mej!! Molle och jag gick runt viken och hjälpte Zingo att hitta rätt område och då passade Emma på att lägga ut en dummie på "sin" sida av sjön så Molle fick simma över åt andra hållet. Inga problem det heller. 

  


Så fick hundarna turas om att gå ut på söket. Vi skickade så dom först skulle hoppa över en bäck och där låg några apporter men sedan skulle dom söka sej utåt och över en grusväg. Jag såg inga svårigheter från början men alla hundarna hade problem med att för det första att gå över bäcken och leta och sedan grusvägen. Musse bet sej fast vid ett område(givetvis det mest skitiga). Zingo blev osäker och "frågande" och även Zacke hade problem med vägen. Molle sökte av vattenkanten först, där inget låg sedan tog han området mellan bäcken och vägen och hittade nån men sedan försökte han gå ut åt sidorna istället för att söka sej längre ut. Jag blev glatt överaskad över flera saker. För det första att han orkade jobba så länge och noga, dessutom så kunde jag skrika "tillbaka" när han gick helfel och han vände och fortsatte jobba!! Duktiga duktiga plutt...Tillslut gick jag runt skogskanten så jag kunde skicka honom till rätt område utan att röra mej i sökområdet. Då kom han ut i rätt och hittade snabbt en dummie och fick sluta söka. 

Ingen av hundarna kan lastas för att söket inte blev så jättebra utfört men jag o Emma fick ett kvitto på att vi måste börja lägga söken så det blir självklart för hundarna att söka sej ut och byta terräng, hoppa över bäckar och vägar osv. 


Efteråt så tog vi en påtår och försökte sammanfatta dagen. Vi var rätt nöjda båda två med hur hundarna jabbat. Minst nöjd var Musse som vägrade hoppa in i bilen innan han fått apportera lite mer.(ja, han är bortskämd) Medans Molle satt i bilen med dörren öppen och så helnöjd ut med sej själv..Älskade lilla Zingo ser alltid lite förvirrad och förvånad ut. Han är störtskön....


Nu ska jag lägga mej framför teven ett tag och sedan ska jag gå på dummiejakt. Jag fattar inte var alla dummies tar vägen, det verkar som jag lämnar två stycken ute i markerna vid varje träning. Skärpning får det bli!!


Ha det bra!!

ANNONS
Av molleomusse - 11 juni 2010 09:23

9/6 Molle 5 Musse 2,5

10/6 Molle5 Musse4!

Ingen övrig träning.

Av molleomusse - 8 juni 2010 19:34

Måndag 7/5. Joggade tre km. Jobbade med linjetag uppe vid Björke. Molle helt ok på att lyssna men urusla avlämningar. Får ta tag i det. Ösregn vilket båda hundarna gillade.

Musse jobbade på jättebra, han kan faktiskt lyssna när han är på det humöret...Lite fundersam över hans nos om den fungerar som den ska. Han jobbar och letar och det blir synd om honom när han inte lyckas. 

Tisdag 8/5. Molle joggat fem km. Inte flåsig alls när vi kom hem. Runt branta backen sprang han på rejält. Musse ansåg att 2,5km räckte sedan valde han att ligga i bäcken och vänta. Tränade tecken mot kända mål med bägge hundarna. 

  


Av molleomusse - 6 juni 2010 17:37

Lördagsmorgon åkte jag och Nina på sista provledar/komisarie utbildningsdagen. Jag är jätteglad över att ha fått den av klubben, den har varit jättebra. Stort tack till Leif Gustavsson som ställt upp för att utbilda oss!! Tror jag känner till alla regler/oregler nu. 3 heldagar har det blivit med både i naturen och på skolbänken och vi ska ha uppföljningar i vinter för att prata om säsongens prov. 


Molle ska startas i höst så nu planerar jag stenhårt för det. Dels så behöver han bygga kondisen ytterligare så det får bli långa turer på skogsvägarna och långa simpass. Så behöver vi träna dirrigeringar tills vi stupar och så jobbiga sökpass. Jag kommer åka iväg och träna, dels till Gunilla för vissa problem och Tina för andra...Jag har ju faktiskt vänner också...Dom kan också bistå med träningshjälp hoppas jag. Vad gjorde man inte utan sina vänner??Eller hur Nina? Vi är även anmälda till kkl till hösten. 


Lite funderar jag på att ta tag i Musses jaktproblem och försöka mej på att starta. Det vore en utmaning men värt ett försök. 


När jag kom hem från kursen så tog jag en sväng på IKEAhuset och köpte kläder. Tog mej en halvtimma att bränna tre tusen..Klädintresset är ju inte så stort men nåt måste man ju ha på sej när man inte är på jobbet och är grönklädd eller i skogen. även där grön. 

Vid nio på kvällen så skulle jag o Johan äta lite och sedan hägrade sängen. Då ringer Henrik och säger att han voltat med mopeden...Det blev ambulans in till Linköping och en natt på akuten. Inget brutet och som tur var inget problem i rygg/nacke. Änglavakt alltså.. Moppen är kvaddad men det är ju totalt ointressant...Vi fick åka taxi hem och var hemma vid halv fem i morse. Dödströtta, jag hade med mej pengar till kaffe men den jäkla atomaten tog inget annat än tjugolappar och ingen kunde växla. Jag är så tacksam för vården Henrik fick och det är det viktigaste men visst borde det finnas en möjlighet att få i sej något som anhörig. 


Ha en bra skolavslutningsvecka!

Av molleomusse - 4 juni 2010 14:25

var marken som eventuellt ska ha ett prov i höst. Jag går ju provledarutbildningen och tycker det är kul att kolla runt vid sjöar för att hitta perfekta ställen att anlägga ett prov. (Å dessa fantastiska män. Som vet hur man anlägger en provmark..) Det finns inget ställe som är helt perfekt( bara nästan) men så ska det kanske vara?

Igår betämde jag mej kvickt för att utrusta mej med en mobil. Ninas blickar var mörka när hon påpekade att jag MÅSTE ha en mobil. Fixar det idag...Hon hade åkt tillsammans med sin sambo på en massa småvägar i skogen igår, tycker det skulle kunna vara hur mysigt som helst. Å så vill hon ha tag i mej???

Igår fick jag äntligen se hur en av vännernas flat ser ut i trimmat skick. Jag brukar få skäll av folk för att mina hundar är otrimmade men den här hunden är (var) vildvuxen. Helt otroligt, när han fick bort pälsen så kom en riktig snygging fram. Kanske han ska passa på att åka på utställning nu? Jag misstänker att det blir skogsmullelock snart igen..

Nu sitter jag på jobbet istället för att vara ute i solen. Tråkigt..Sedan blir det helg och ssrk-kurs innomhus..Kursen har varit jättebra så vi får väll stå ut med att vara inne.

Ska försöka att åka till sjön och vattenträna ikväll. Tror det finns två som gärna åker och badar. Nån som hänger på???


Ha det bra!

Av molleomusse - 1 juni 2010 14:10

Flatklubben ordnade så att Tina kom ner hit för en endagarskurs. Synd att det bara blev en dag, man hinner inte med så mycket träning utan det blir mest tips och råd. Åtta hundar på en dag är för mycket, jag hade gärna betalat lite mer och halverat hundantalet...Men, men skoj att träffa Tina iallafall!!

Molle bestämde sej tidigt för att dom andra hundarna kunde åka hem och att det är trist på kurs. Vi skulle göra tre skick var två rakt fram och ett åt sidan. Första skicket så surnade jag till på Molle, gick ut och hämtade honom och gav mej skjutton på att han skulle ut till rätt område. Dummie kom hem och Tinas komentar var dummefixerad matte..Japp, ibland så.

Nästa skick så bestämde jag mej för att jag skulle vara söt och glad. Tror Molle insåg att matte hade en påklistrad munterhet som störde mer än hjälpte...Sista skicket gick han rakt men var väldigt fundersam över sin konstiga matte...


Vattenarbetet var inga större problem. Och när alla fått gjort lite va så var dagen slut..Tina var snäll och stannade en stund till för att kolla vilthanteringen hos Molle. Nu när dom andra åkt hem så var livet skoj igen. Snopet för Molle att sluta när det äntligen blivit lite skoj...Vi ska åka upp till Tina på semestern så vi kan få lite mer tips och råd. Bara Tina vill Molle. Kanske en heldag med att hålla handen och yla??


Torsdag ska vi kolla provmarker och förhoppningsvis funkar dom..Lördag heldag med provledarutbildningen. Tur man har hundar så man inte har fritidsproblem...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se