molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 29 juni 2010

tisdag 100629

Av molleomusse - 29 juni 2010 17:22

  

Idag tränade vi med Emmma och Zingo. Vi började med att åka upp till en liten vik som vi aldrig varit vid förr. Det visade sej vara ett riktigt bra ställe för vattenträning, OM man inte gick för långt ut på gungflyt förstås...Japp jag sjönk rätt rejält och Emma fick ett gott skratt. Molle simmade över viken och kom rätt även om jag skulle vilja ha en rakare linje. Bara att nöta på.

    

Sedan så åkte vi hem för att träna på gärdet istället. Det var varmt men hundarna fick sitta och vänta i skuggan så dom blev inte allt för värmepåverkade. Även här fungerade det mesta ganska bra. Vi hade en liten dispyt om när man slutar leta efter en markering som är svår. Jag tyckte han skulle skärpa till sej lite och tog tag i nackskinnet varpå Mollen skriker som en stucken gris innan han försvinner in i buskarna igen. -Min matte slår mej om jag inte jobbar tills jag dör!!! Det tog tio sekunder för honom att hitta dummien men han glodde förnärmat på mej när han kom tillbaka. Tur att det var Emma som var med som förhoppningsvis inte tror att jag brukar hänga upp honom i öronen varje kväll. 

Zingo visade upp en helt ny sida idag. Att träffa honom regelbundet blir beroendeframkallande. Han är bara för skön..Idag var det en Zingo som aldrig träffat sin matte förut. Konstig typ som står och skriker och viftar med armarna. All stress var som bortblåst och det var härligt att simma bland näckrosorna, fast den där skrikande människan störde förstås. Henne fick han med sej till fältet också, tjatig och efterhängsen....Inte blev hon nöjd heller trots att hela munnen var full i dummies när han kom tillbaka. Tillslut tröttnade även jag på alla Zingohyss och vrålade i åt honom när han skulle sno åt sej massor av apporter. Han flög tillbaka till Emma med en panikartad blick-Hon slog Molle nyss, nu ska hon döda mej. Hjälp!!! (Rädslan satt inte i så värst länge för sedan satt han i knät på mej) 

   Kolla vad jag hittade, sötZingo...

Tack för sällskapet idag!! Det är alltid skoj att träna hund..Hm och jag snodde dina bilder...Zingo ville inte bli större på bild??

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

30 juni 2010 07:16

Helt ok att "sno" mina bilder. Att inte bilden på Zingo blev blev större på bilden beror kanske på att han inte vill visa hela världen hur mycket han stoppat in i truten :))Vi hörs!

 
Annica

Annica

30 juni 2010 12:55

Som vanligt har ni massor av trevliga träningsställen...Är det inte nu på söndag du skulle komma föbi??

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se