molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 juni 2010

Fredag 18/6

Av molleomusse - 18 juni 2010 15:11

Onsdagen stora besvär med pinne i baken klarades av utan vet.besök Himmel så synd det var om Molle men när jag skulle försöka hjälpa honom så flög han nästan på mej. Jag trodde att pinnen satt på tvären och skulle vara omöjlig att få ut men han fixade väll till det utan inblandning av matte. Han har också lovat att aldrig mer äta pinnar och liknande.


Igår tränade vi med Emma igen. Inget speciellt utan bara nöta på i vattnet och på ett sök. Vi la söket så hundarna skulle få jobba sej ut över terrängbyten vilket inte vållade så stora funderingar utan gick ganska bra. Molle fick jobba sej ut och hämta in två och efter det bröt vi.

Tyvärr så låg det en dummie kvar i vattnet när vi hade slutat träningen. Jag hade kunnat gå runt viken och hämtat den själv men matte dumhuvud valde istället att skicka ut Molle en gång till på en 100meters simtur. Dessutom till ett annat målområde än det vi haft tidigare under kvällen.Synd om Molle för han var trött i huvudet och fick kämpa för att få tag i dummien. Han simmade ut och hittade inte dummien som låg i en massa ris och kom tillslut tillbaka till mej. Emma sprang runt viken och flyttade lite på dummien och så skickade jag ut honom igen, Jag blev glad över att han ställde upp och simmade dit igen, så viktigt att övertyga honom att det fanns något där. Efter mycket simmande och springande utan kvällsmat så hade han lika gärna kunna sagt- Simma själv, kärring. Jag skiter i dej...Det var en lite skamsen matte som tog i mot honom efteråt och tömde sina godisfickor. Att man aldrig lär sej!!!


Nu har vi nyslagna vallar utanför huset, perfekta att köra linjetag på. Dessutom står det en massa ensilagesäckar på gärdet så det blir lättare att hålla linjen.  Har fått lära mej att hålla upp ena handen framför mej och sätta figrarna som ett V. Jag håller fingrarna så jag ser hunden genom Vet när han går ut på ett linjetag. Så fort han försvinner ut ur Vet går han snett. Bara att träna på.(nån som kan förklara det bättre?) Det får bli helgnöjet.


Ha en bra helg!!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se