molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 27 maj 2010

Hemma från jobbet

Av molleomusse - 27 maj 2010 09:42

Skit också men jag mår sådär. Igår fick jag ge upp och åka hem för att tillbringa dagen i soffan. Min fyrbenta älskling var på mej hela dagen och tjatade om att jag borde gå ut och gå istället, eller åtminstonde aktivera honom. Idag inser jag att han nog hade rätt, en dag på soffan och hela min kropp är kajko. Å andra sidan behöver nog Mollen bli lite ignorerad igen för han är på god väg att bli en diva som styr familjen med stor intelligens. Hela familjen förutom Henrik, det var han som tog ut Molle på en halvmils joggingtur igår. Jag är tacksam...Innan dom går ut så får Molle reglerna för promenaden, du går jämte mej och jag slår ihjäl dej om du sticker. Hårt men reglerna följs.(Henrik skulle aldrig slå en hund)


Igårkväll talade jag med en kompis som fått kritik(snällt sagt) för hennes sätt att träna och framförallt vilka hon tränar med. Jag har så svårt att förstå all ilska som ofta förekommer när man talar om hur andra tränar. Vill man berätta om sin träningsmetod så andra kan bli inspirerade så gör man det UTAN att fördömma andra metoder. Grundtanken måste ju vara att man ser till att alla hundens behov blir tillfredställda. Mat, motion, sömn och hälsa. Sen slår man ALDRIG en hund eller utsätter den för annan mobbning. Därefter så ser man till att den egna hunden inte stör någon annan, det säger lagen. Hur man sedan tränar måste ju var och en bestämma. Eller??Det finns så otroligt mycket ren tortyr av hundar i sverige och värden så varför inte göra gemensamma satsningar mot det istället. Vi tänker olika men älskar våra hundar lika mycket.


 Tina kommer hit i helgen det ska bli kanonkul. Denna gången får hon inte utsätta Molle för stora vattenhål.(skojar)  Jag tänker utrusta mej med så lite stress som möjligt så att vi får ut något av dagen. Jag tror jag blivit säkrare på mej själv.


Ha det bra!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se