molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 maj 2010

Tisdag 100525

Av molleomusse - 25 maj 2010 19:26

Igår insåg jag hur mycket det faktiskt kan betyda för ett träningspass om hundarna fått en avslappningspass innan. Jag kom hem från jobbet ganska sent och möttes av en viftande Musse och en ylande Molle. Molle var sprickfärdig av iver att komma ut och göra nåt. Stresstassade runt mej tills jag var färdig att gå ut. Det hjälper inte att släppa ut honom för då kutar han mellan altandörren och vanliga dörren och så fort han ser mej skäller han. Inget bra alls men vi jobbar på det.

Dom fick jogga tre km ut i skogen där jag tänkte träna. När vi kom fram var Molle i princip lika stressig, dessutom var vi i grisarnas värd vilket herr Moll uppskattar. Hundarna fick sitta och vänta medans jag la ut dummies och när jag kom tillbaka så satt dom på helspänn(ingen pep), dom skulle få apportera, dom skulle få kolla in alla dofintryck, kanske gömmer sej en gris i närheten, en gök hoade som tusan mm mm.. Jag hade då två val, antingen så tränar vi direkt eller så ser jag till att få dom avslappnade innan vi tränar.

Det blev en timmes vila för dom där jag såg till att dom låg på sidan och puttade ner huvudena så fort dom sträckte upp sej. Vilket blev ofta från början, den jäkla göken hade en rejäl sångstund och ibland knakar det ju i en skog. Efter en halvtimma så blev det mer o mer trötta huvuden som dök upp men efter tre kvart kom det djupa suckar från bägge och till slut sov dom. Det ÄR en helhärlig syn att se hundar som verkligen sover, jättegott, i skogen. (Tråkigt nog så fungerar det givetvis inte om även jag skulle lägga mej.) Efter en timmes så satte jag på huk och masserade dom så dom vaknade. Gäspade och sträckte på sej. 

Därefter började vi träna linjetag, höger vänster ut . Ett litet närsök mm. Det roliga var att jag hade Molle så totalt med mej, hela tiden. Nästan skrämmande fokuserad på träningen. Jag tror banne mej att det skulle kunnat gå ett gäng kultingar förbi honom utan att han tappade koncentrationen. Full fart och vi passade på att leka en stund ibland. Jätteroligt!!! Han struntade totalt i allt som hade splittrat honom OM vi börjat träna direkt. Grislukter och en massa andra intressanta dofter och ljud var som bortblåsta från Molles huvud. Vi hade ett träningspass som jag kommer gotta mej åt länge!!

Även Musse var mer fokuserad på att hämta dummies istället för att bry sej om allt annat. Han har ju synpunkter på hur dom ska hämtas och i vilken ordning men även han kunde släppa omgivningen. Man behöver inte tugga gräs och kissa på dofter när man jobbar...Härligt!

Tänker man efter så är det inget konstigt att hundarna klarar att jobba mer  koncentrerat efter en stunds avkoppling. Så fungerar iallafall jag också. Det är jobbigt att stå still så länge som behövs för att få dom att koppla av men det är värt varenda minut. När jag samlade ihop allt för att åka hem så fick dom fri signal ett tag men ingen av dom gick ifrån mej. Allt kul som lockat dom när vi kom dit var ointressant, det roliga hände hos matte så där stannade dom. Snuttepojkar....

Tre kilometers travande hem och till en god köttfärsmiddag och bägge två var nöjda. Senare på kvällen ansåg Molle att Musse var till för att bitas i. Tillslut bet Musse tillbaka och vi hade ett slagsmål i köket...Inte lika rogivande sysselsättning för två snuttepojkar....

Ha det bäst!!


 
ANNONS
 
Annica

Annica

26 maj 2010 05:18

Låter som en riktigt bra träning! Njut av den länge (och glöm vad pojkarna hittade på i köket..)

http://www.ryegates.se

 
Nina

Nina

26 maj 2010 07:42

Vilken klok matte du är!!!
Så bra tt de ville ta emot oss nästa tors kväll. Håller tummarna för att det är bra marker. Jag har ordnat så att jag kan gå på provledarutbildningen den 5e. Hörs!

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Ingen bild

Emma

26 maj 2010 11:05

Härligt jobbat Anna! Vilken tur att du inte körde igång träningen direkt :) Jag ringer dig ang helgen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se