molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 16 maj 2010

inget pip på walkup

Av molleomusse - 16 maj 2010 18:29

Vi är inte riktigt vana vid walkup träningar så vi behöver mer rutin.. Molle kunde inte förstå  att alla markeringar inte kastades åt honom. Det får bli slut på buskast från mattes sida, jag har kastat belöningskast som han fått knalla på eftersom han normalt har en bra stadga. Nu får vi träna kast utan att hämta istället..Inga problem med att få honom att gå ifrån markeringarna och ta en dirrigering istället. Fotgåendet och samarbetet kan övas upp betydligt. Faktiskt riktigt roligt tyckte jag och Moll, tror han ville fortsätta när övningen var över. Det var ju då det började bli som roligast..Koppla av kan han och helt tyst var han idag. Jag tycker om min lilla hund.... 

Men jisses vad jag ser dåligt. Vita plastband femtio meter ifrån  mej flyttades framåt i mina ögon och på ett ställe såg jag inte bandet alls. Inte helt juste mot Molle när jag tror jag har rätt men inte har det..Jag har jättedålig syn och använder linser men senaste optikerbesöket var nog för tio år sedan..Jag insåg också att jag är en dålig markör för efter några minuter så var markeringarna helt borta från närminnet..Reaktionsförmågan är därimot bra, Christian påpekade att jag hade en groda jämte foten och jag flög iväg. Jag som inte ens är rädd för grodor..

Man fårtacke för trevligt sällskap, roligt att träna med flera raser. Vi var två golden, två labbar och två flattar.


Nu är det fart på husets hundar eftersom dom tror att maten är på gång. Tror att Molle har galopperat mellan arbetsrummet och köket tio gånger redan. Musse sitter nedanför micron och skäller till när någon går förbi. Busar...

 
ANNONS
 
SysterYster

SysterYster

16 maj 2010 21:42

Härligt brorsan!! Det visste vi väl att du inte skulle pipa! Nospussar från systeryster som har uppfunnit en ny slyngelålder :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sarah, Ior, Pippi & Wilda

Sarah, Ior, Pippi & Wilda

16 maj 2010 22:25

Vad roligt att det gick så bra idag :) En dag kanske vi också kan vara med, vi lydnadsnördar ;)
Kram

http://flattar.wordpress.com

 
Annica

Annica

21 maj 2010 00:25

Vad bra att Mollen fixade walk-upen! Håller med om attd et är svårt amrkera själv.. Och då kan man inte hjälpa hunden heller ;-) Måste träna!

http://www.ryegates.se

 
Helena & co

Helena & co

21 maj 2010 08:31

Ja du har så rätt det är ju två månader kvar till FM! Så nu har jag bestämt mig för att anmäla oss :-) Vi har ju ialafall fått 74 p på ett WT så va faan, ska vi inte kunna hitta tillbaks till den formen? Klart vi ska! Tänkte bara kolla med dig hur långt det är från er och var ni ska bo, och om du vet var resten av Ryegatarna ska bo? Kram Helena & Vilja som håller på och letar efter formen med hopp om att hitta den!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena

Helena

23 maj 2010 09:14

Och jag som trodde att det bara var vi som INTE skulle åka ner :-) Har inte kollat med Annika nu men tror hon pratat om det. Ni ska väl dit iallafall? Eller? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Helena & co

Helena & co

23 maj 2010 12:22

jag hjar inte anmält mig ännu, sista anmälan 1 juni. Trodde att det inte var så långt från er, hehe mina geografikunskaper är ju inte de bästa :-) Ja Jessica och Ditte och de i Värmland skall säkerligen dit och Ulle med Mio och Max. Jessica är nog med och arrangerar tror jag. Tänkte ev försöka få md mig maken också. Kul om ni också kommer! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se