molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 maj 2010

Lördagskväll

Av molleomusse - 15 maj 2010 18:54

Idag har vi haft en kanondag, så härligt att vara ute när solen skiner!! 


Hundarna har nu ätit köttfärs i en månad och jag tycker dom verkar må bra av det. Kompletterar med färska morötter mm så det blir nåt att tagga på. Äckligt som attan men man vänjer sej. Jag ska skaffa mej en våg så givan alltid blir rätt, nu delar jag upp det frysta i bitar och sedan får dom dela på en bit per mål. Inte speciellt exakt med andra ord. 

Hundarna börjar få upp kondisen riktigt bra också. Dom får springa 2,5km i en lång uppförsbacke varje dag plus vanliga promenader och träning. Idag gick det lite saktare än vanligt pga värmen men dom var inte speciellt trötta efteråt. Musse fick sedan hänga på Ronja när hon sprang  så Molle o jag passade på att gå ut och träna själva. Oftast är båda hundarna med men det är skönt att bara koncentrera sej på Mollen ibland. Självkritik idag: 


Jag är himla slarvig när jag skickar ut på ett sök. Jag måste tänka till vad jag använder för sökord och hur jag skickar ut honom. Vid ett tillfälle idag så galopperade han rakt ut 50 meter när han skulle ut på ett sök. Inte helt bra... 


Jag upptäckte dessutom att han har en ovana vid linjetagen, jag har tänkt på det förut men idag blev det så uppenbart.  Han kryssar fram och tillbaka över linjen. Idag var vi på ett fält och det blev så tydligt eftersom det inte fanns något att väja för (som när vi är i skogen tex.) och det var en lång linje, ca sjuttio meter. Jag går alltid ut med apporterna från fel håll så han har inget spår att följa men det ser ut som han kryssar över ett spår. Lustigt nog så verkar han ha bra koll på riktningen så han är aldrig långt från linjen, kanske en meter max. (Blir det mer än en meter så stoppar jag honom och börjar om.) Han är inte som Musse som har mycket hyss för sej, dels så är han en hejjare på att försöka hitta ett spår att följa och så letar han dummies hela vägen ut. Dessutom anser han att matte har nollkoll för det mesta, hans linjetag slutar ofta med att vi står en meter från dummien. Molle är inte olydig utan det verkar mer som han arbetat in det här sättet. Vad gör man åt det??


Imorgon blir det walkup träning. Jag hoppas att Molle kommer hålla tyst..Han har inte pipit på hela veckan så förhoppningsvis var det en tillfällig stressreaktion.


Ha en bra lördagskväll!!!! 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se