molleomussemilan

Alla inlägg under april 2010

Av molleomusse - 9 april 2010 12:47

Nu åker jag o Molle på helgjaktkurs tillsammans med goda vänner. Ska bli roligt att snacka hund en hel helg. Vad vore livet utan hundar??Vad sysslar folk med som inte äger djur??Krattar gräsmattor och beskär frukträd förstås...

Största problemet är att mattes lilla älskling ska färdas i en släpkärra för hundar, jag har förstått att han ska ha en egen kuppe och färdas helsäkert. men ändå?? Talade med Emma igår som skrattade så hon kiknade åt att bortskämda Molle ska åka i släpet. Kula vänner man har som inte fattar att Molle ÄR en speciell kille som inte kan behandlas hur som helst. Jag kommer ge igen för det finns fler pojkar som är speciella...(tex. eget rum på hunddagis) Dessutom ska vi sova ihop, Emma. det blir straff nog för dej!!

Nästa vecka är jag helledig och tänker mej en tur till Sörping för att beskåda underverket som flyttat dit. Och så ska vi träna förstås (och kanske kratta gräsmattor). Ha det jättebra!!

ANNONS
Av molleomusse - 4 april 2010 21:27

och kvar är en stubbåker med några kanadagäss..Lustigt att allt vatten försvann så fort, Musse kunde simma långa sträckor. Här är nästan all snö borta och saknas av ingen. Jag uppskattar att ha fast mark under fötterna...

Idag har vi tränat markeringar vilket gick halvbra. Molle kan ha en helknäckande attityd som gör en smått galen och så var han idag på förmiddagen. "-OK, jag såg tre kast och jag kan väll masa mej iväg och hämta dom eftersom det roar matte. Faktiskt lite varmt och svettigt idag så jag tar det lungt. Finns ingen anledning att stressa..." Vad gör man??Han har full koll och hämtar allt men..Jag inser att han just då saknar en gudomlig inspiration för uppgiften, den gudomliga inspirationen var mer åt att bada i diket eller hämta bananskalet matte kastade nyss.. Han driver med mej, jag vet. Att försöka berömma eller leka en stund skapar bara mer oinspiartion, han är inte dum..Kan man larva omkring och ändå få beröm varför ska man då anstränga sej??


Efter det så grillade vi korv och städade i trädgården. Grillade korvar fick upp humöret på Molleboll och jag körde ett lydnadspass med pinne med korv i ena handen. Då fattades ingen fart och arbetsiver, minsann...Får man ha en korvpinne över huvudet när man tävlar lydnad?


Sedan gick vi ner till fd Tåkern och tog med vilt.  Den gudomliga inspirationen för uppgiften hade infunnit sej så Molles ben kunde springa jättefort...Tjoff iväg och tre sekunder senare så sitter han som ett ljus med fågeln framför mej..Hade med en duva och en rapphöna som kunde återpassas i helt skick till frysen efteråt. Skönt..


Imorgon får jag hem Henrik, längtar..

 
ANNONS
Av molleomusse - 3 april 2010 19:00

I början av veckan fick vi sjötomt. Mossen nedanför vårt hus är en gammal sjöbotten men har fixats så det finns en vattenpump som pumpar vattnet till Åsunden. Det funkade väll inte helbra med all snö som smälte så det blev en sjö på gärdet. Jag lovar att alla fåglar på mils avstånd hittade dit så vi har rena rama Tåkernområdet här hemma.

Självklart har jag utnyttjat denna underbara träningsplats flitigt. Molle som aldrig får träna lydnad eller passivitet under pressade förhållanden har helt plötsligt fått mycket av den varan. Fot ner till "sjön" och sedan en lång stund sitta passiv bland trettio svanar och massor av andra fåglar..Musse bryr sej inte om fåglarna så han får nöjesbada vilket pressar Molle ännu mer. Molle är duktig och sitter tyst o still men darrar av upphetsning..Efter en stunds stillasittande kör vi linjetag genom vattnet och lydnad på "land" och avslutar med fotgående tillbaka till huset. Faktum är att jag är glatt överaskad av hur han jobbar trots allt runt honom. Han sitter tyst och konsentrerat även när jag gått ifrån honom  och han fixar  långa linjetag utan minsta tendens till att sticka iväg på svanjakt. Han jobbar bättre och är mer uppmärksam på mej samtidigt som han har fåglarna under kontroll hela tiden, det borde ju vara bra retdrieveregenskaper.


Desutom har vi varit mycket på sandgärdet(några vet nog var det är?) och tränat linjetag. Jag har lagt ut dummies ena dagen och så har vi hämtat dom nästa osv. Även det har gått kanonbra, jag försöker jobba mycket med dolda linjetag (säger man så?) vilket har gjort honom mycket mer uppmärksam på mina tecken. Tidigare har jag mest jobbat mot kända mål eller med linjetag som går att spåra sej ut på. Nu tror jag att han tycker det här är mycket roligare, kul att bara matte vet var målet är. Musse tycker därimot att det är värdelöst att inte kunna spåra och inte FÅ gå i sicksack. Han KAN jobba bra men envisheten gör ofta att vi slutar med enmeters linjetag.(envishet på både Musen och matte)

Tja det var duktiga Molle det, så finns det ju en

råka i trubbel

Molle också..

Jag ska börja med fryst färsmat åt hundarna, grannen är uppköpare så det är jättesmidigt. Första leveransen skulle vi hämta i torsdags hemma hos grannen. Nu blev det så att Tomas skulle vara snäll så han körde hem femtio kilo köttfärs och la det utanför vårt hus. Ingen bil var hemma så han antog att vi var på jobbet och skulle se köttberget när vi kom hem. Tyvärr var Ronja hemma men hörde inte när Tomas kom. Hon släpper alltså ut hundarna ensamma en lång stund..Dom måtte ha trott att dom kommit till himmelriket när dom kom ut och hittade en jättehög med kött, dom åt o åt och åt. Så gick Ronja ut men hundarna(hon såg inte köttet) men fick vända för Musses spydde flera gånger...När jag kom hem så möttes jag av en Molle som såg ut att vara höggravid med tjugo valpar men med trötta lyckliga svansviftningar..-Titta matte vad som hamnat i våran trädgård...Som tur var hade nog Musse fått upp det mesta så han var inte lika påverkad och som tur är har Molle en järnmage. Jag försökte få honom att kräkas men det funkade inte så bra. Dagen efter var han som vanligt igen, bara lite mer nödig. Helt otroligt, han ville tom ha frukost..

Idag har dom fått äta lite mer sansade portioner och tycker det är jättegott. Jag tycker det är jätteäckligt så vi får se om vi fortsätter. Det tar ju ett tag att se om dom mår bra av att äta det eller inte.


Vi har haft en lugn påsk annars. Farmor o mormor har varit här och det tar ju lite tid att underhålla dom. Att sitta och prata med två åttioåringar i timmar är inte min grej. Jag blir jättestressad över att inte göra något vettigt.. Henrik är i Frankrike och jag saknar honom enormt..Han kommer hem på måndag så då får det bli lite påskfirande igen. Vi brukar ha äggjakt med skattkartor och det måste vi ju ha i år också trots att barnen är sexton och arton...


Glad fortsättning på påsken!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se