molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 april 2010

Grattis Nina

Av molleomusse - 25 april 2010 20:07

som smög iväg på WT i helgen. För er som inte känner Nina så är hon en person som lever för hundintresset och satsar för fullt. Allt med hundarna är genomtänkt och planerat. Tränar inte ihjäl sina hundar men varje träning är noga förberett. Dessutom är hon bussig och hjälpsam mot oss andra..Det är så roligt när en sån person ALLTID lyckas.

Kanongrattis även till Jessica som debuterat i elitlydnad idag med fina poäng!!


Idag har jag och Musse haft privatlektion för Pia som är tävlingslydnadsinstruktör. Jag valde att ta med Musse fem minuter innan jag åkte och lämnade Molle hemma. Bra för Musse o jag hade en kanonträning trots att vi inte tränat så mycket och framförallt nogrannt tillsammans. Jag fick en riktig knuff åt att satsa på lydnaden med Musse. Han är en rolig hund som älskar att jobba och försöker klura ut vad jag vill. Jag tror dessutom att han njöt av att vara ensam med matte utan sin bror som alltid annars är nummer ett. Pia är en person som jag misstänkt har ganska lika hundtänk som jag. Det visade sej stämma så vi hade ett roligt samtal efter träningen. Nu får vi träna som attan en vecka så vi kan vår läxa. 

Efteråt åkte vi till mormor och fikade och eftersom det är mormor som bestämmer hemma hos henne åt Musse tre bullar och några skorpor. Inte riktigt vad jag ville men han dör inte av det iallafall.


Molle och jag tog med vilt och åkte till skogen. Idag var det en glad Molle som var med och jag passade mej för att tjata. Att få ligga hemma hela eftermiddagen medans Musse var borta gjorde nog att arbetsmoralen blev mycket högre än annars.Vi passade på att ta ett koppla av pass liggande på sidan också.


En bra dag alltså med båda hundarna.

 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

25 april 2010 21:16

Jag tror mest hon är nyfiken och kan inte riktigt komma fram fort nog, för det är ju aldrig några problem att hälsa på andra hundar. Även om hon kan vara lite försiktig i början går hon ju fram kavat till de hundar som hon får gå fram till. jag vet inte om det kan ha lite samband med att hon fick sig ett tjuvnyp av en liten Yorkie när hon var 9 veckor och vi var på hundcafé men jag tror inte det. När vi är på klubben eller nån annanstans där det är jättemycket hundar så är hon för det mesta tyst men det är när det dyker upp nån hund lite då och då på håll som hon tar ton :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pia och Hera

Pia och Hera

25 april 2010 21:57

Instämmer helt i berömmet till "vår" Nina!
Ni verkar ha haft en härlig söndag - även om jag fortfarande har lite svårt att läsa mitt eget namn, bry min lilla skalle och undra va? innan jag läser vidare och inser att det faktiskt finns fler som heter Pia och älskar hundar och hundträning!
Hinner du träna nåt i veckan?
Kramis

http://www.piatricks.se

 
Ingen bild

Emma

26 april 2010 10:53

Håller med Pia och instämmer i berömmet av Nina :).
Nu blev jag lite inspirerad och ska gå ut och köra lite lydnad med Grabbarna Grus. Din söndag lät betydligt trevligare än min som innebär många, långa timmar tornet... Tack för i lördags förresten!
Kram Emma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se