molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 24 april 2010

Fikat med Emma.

Av molleomusse - 24 april 2010 14:33

Idag åkte vi till skogen och tog en fika..eller tränade eller umgicks? Rätt trevligt var det iallfall att sitta ute i naturen och ta dagen med ro.

Jag kunde efteråt konstatera flera saker. Alla hundarna krävde vår uppmärksamhet fast på väldigt olika sätt. Zingo är ju självklar men Molle som sätter tassen i knät och kör upp nosen i ansiktet och stenglor tigger minsann väl så mycket uppmärksamhet...Musses tacktik är att sätta sej på våra fötter och slickas. Vi gjorde vårt bästa för att undvika att besvara deras uppmaningar.

 En väldigt grov beskrivning av våra hundar så är Musse o Molle ganska trygga avslappnade individer medans Zingo är stressad ooch frustrerad. (Det är naturligtvis inte hela sanningen) För att få Emmas och min uppmärksamhet så vrålskäller Zingo, eller så hoppar han rakt upp i ansiktet eller försöker sno MIN dummie. Kort sagt så beter han sej ganska småjobbigt.

Därimot så morrade Musse till åt honom i början, ett kort nästan ohörbart morr som genast fick Zingo att hålla ett behörigt avstånd på ca en halvmeter resten av tiden. Han var inte rädd för Musse men godtog att Musse inte ville ha honom för nära. Molle därimot ignorerade Zingo totalt, och vad gjorde då Zingo? Han ägnade nästan hela tiden åt att följa efter Molle, på behörigt avstånd utan att kräva uppmärksamhet. Han tuggade på pinnar som Molle lämnat, följde efter honom i buskarna och badade i bäcken när Molle just badat klart. Kort sagt, han fjäskade men på ett väldigt artigt och trevligt sätt.

Hade han studsat runt och skällt i öronen på Musse eller Molle så hade han åkt på stryk, Hade han slängt sej på dom så hade han också åkt på stryk. Hade Molle börjat leka med Zingo så hade det säkert gått över styr eftersom Zingo är så i obalans, det funkar inte att leka obekymrat med en stressad typ. Bättre då att ignorera och hjälpa Zingo att stressa av, därefter kanske en stilsam gemensam aktivitet. Typ kolla igenom en buske.

Varför behandlar inte hundarna oss på samma artiga och trevliga sätt? Varför fattar Zingo att det inte är ok att stresskälla på dom andra hundarna? Hur kan Musse morra till en gång och därefter bli respekterad? Varför lär inte vi människor oss att komunisera mer på hundarnas sätt istället för att försöka få dom att förstå oss? Det är ju vi som kan "tänka"....


Molle fick ett träningspass efter fikat. Emma hjälpte till med att lägga ut ett sök och kasta dummies men framförallt så studerade hon Molle. Jag fick svidande kritik (med snälla ord) riktad mot mej. Visst är det skönt med vänner som kan ge kritik på ett sätt som A/ får en att ta till sej rejält B/ uppmuntrar till förändring C/ säger det på ett sätt som inte får en att tappa gnistan eller bli förbannad. Jag är glad att hon såg vad hon gjorde i samspelet mellan mej o Mollen. Jag har haft samma tankar utan att riktigt inse hur det är.

Molle jobbade jättebra på söket och han fick bara hämta in tre dummies innan jag glatt avbröt. Helnöjd med fart o attityd. Vid markeringarna började Molle av någon anledning tappa gnistan och det var det Emma hade en förklaring till. Så här ser din hund ut när han inte vet vad han ska göra för att du ska bli nöjd..Lite maktkamp och trots och lite "kärringen blir ju missnöjd iallafall". Nu ska jag belöna mer när han tar för sej och strunta i småsaker och framförallt välja mina strider. Därimot börjar vi tjafsa så är det viktigt att jag vinner fullt ut istället för att först vara bestämd och sedan be om ursäkt för det. (det ÄR lite synd om Molle när han blir tvingad. det är jag som tvingar men det är också jag som tycker synd..)

Hoppas alla har en kanonhelg!!!

 
ANNONS
 
Helena & co

Helena & co

24 april 2010 23:16

Hm den där kritiken skall jag nog ta åt mig lite.....kanske inte helt olikt syrran fast hon inte blir låg utan istället får sina tokryck :-)Jag ska nog också strunta i småfel och välja mina strider. Framförallt skall jag inte tänka att hon kan nu när vi har tappat så mycket. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se