molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 april 2010

Kanondag

Av molleomusse - 18 april 2010 20:59

Idag åkte jag upp till en gammal husruin efter ett soldattorp och tränade. Det finns mycket stengärdsgårdar och husgrunder, lite öppen ängsmark OCH en branddamm. Himla bra ställe visade det sej...

Molle har haft en tråkig vecka med "sidanpromenader" och väldigt lite uppmärksamhet från oss här hemma. Tom Johan börjar inse hur Molle styr o ställer med honom och har lyckats ignorera dom flesta businviter. Jag är tacksam...

Idag fick Musse jobba först medans Molle satt i bilen och hörde skott och roligheter utanför bilen. Länge höll vi på också innan Molle fick komma ut...Det var en arbetssugen kille som släptes ur bilen. ÄNTLIGEN lite skoj!!

Han jobbade uppmärksamt på linjetagen och tom med voffade av glädje vid ett tillfälle. Han är så söt när han gör det.

Så hade jag lagt ut ett sök som bägge hundarna jobbade på och som visade sej vara svårt. MEN, han jobbade som attan för att hitta allt. Jag avbröt söket tillslut trots att en dummie var kvar eftersom jag inte ville att han skulle ge upp själv när han nu hade en bra fart och attityd. Bättre att sluta när det är skoj.


Så skulle jag ha honom att simma över den lilla dammen. Då kom "ja vill inte, simma själv"Molle fram.  MEN, jag fick honom att simma i den linje jag tänkt mej utan större diskutioner. Berömde inte överdrivet eftersom jag inte vill förstora upp hans trotsigheter innan han simmade. Om han trotsar först och sedan gör som jag vill så är jag naturligtvis nöjd med honom men är jag överväldigande glad så känns det som jag bekräftar att hans trots var befogad. Svårt att förklara..


Musse jobbade också bra men han är svårövertygad om att springa i en linje. Han älskar bumpern och skott och har kanonsvårt att inte titta på den hela tiden. Alltså blir det inga mer flygande fåglar från den utan bara ett skott och sen ett linjetag. Musse tror naturligvis att han missat fågeln men är helt övertygad om att den kan letas fram. Att Matten sett fågeln flyga och vet precis var den landat är helt otroligt i Musses värd...Han är underbar...


Vi var nöjda när vi åkte hem och jag tror bägge hundarna hade mycket positiva minnesbider med sej Svårigheten är att komma hem och vara jättenöjd med hundarna är att tvinga sej själv att hålla på reglerna igen....Molle som är så söt när han traskar runt och ylar!! Fråga Johan, han ignorerar ihärdigt men ropar till sej Molle och gosar ifattt då o då...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

19 april 2010 13:55

Vilken härlig dag! Nog är det svårt att inte ge efter när de vill ha uppmärksamhet... Daniel var jätteduktig ända fram till lördagskväll då han började mjukna och självklart tog hundarna chansen.
Är du sugen på att träna till helgen? Jag jobbar visserligen men tänkte försöka få Daniel att ta några timmar ;).

 
Helena & co

Helena & co

24 april 2010 23:13

Är det sant Anna, har du en bumper??

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se