molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 april 2010

Provledarutbildning

Av molleomusse - 18 april 2010 10:36

En trevlig men genomkall dag hade vi. Vi delades in i grupper och fick planera för ett jaktprov var. Min grupp fick öppenklassen..Tycker vi fick till det ganska bra, jag hade gärnat startat. Tror jag...Efteråt fick vi ta del av varandras provupplägg och diskutera fördelar och nackdalar. Hjälpen vi hade var provreglerna och inte RoA, tex ÄR det helt enligt reglerna att ha en dubbelmarkering i NKL även om det står i RoA att det bör vara två enkla istället. Jag inser att en provledare har mycket mer ansvar än vad jag fattat förut, vet inte om jag tänker ta på mej ansvaret för mer än möjligtvis särskiltprov i NKL. I höst tänker jag gömma mej bakom Nina så får hon ta smällen...(skojar, vi ska få till ett kanonprov)

Det blev även mycket snack om prov som inte varit så bra, om provdeltagare som varit missnöjda och det har blivit fel i största allmänhet. Huvudstyrkan av oss som håller på med hundintresset gör det för att det är kul att umgås med folk o hundar, det är skoj att utvecklas tillsammans med sin hund osv. Vi inser att en domare KAN inte se precis allt, att provupplägget inte alltid är optimalt pga mark, väder osv. Vi inser också att domaren dömer rättvisst i dom flesta fall även om vi åker hem med en nolla och svär. Har vi tänkt till ett par dagar så är det inte domaren, funktionärerna eller hunden som är nollan utan vi har tränat fel och måste göra det bättre. MEN, så finns dom andra som ALLTID ser till sej själva och ALLTID är felbedömda och ALDRIG är nöjda. Där hundintresset är blodigt allvar och anser att  ser inte domaren att min hund är en extremt bra hund och dessutom ger ett första pris till "idioten med Tollaren" så är hela provet värdelöst. Dom är inte kul att snacka med som provledare...

Två dagar till blir det i vår utbildning, en heldagsteoridag och en till praktisk dag där vi ska provstarta varandras provupplägg. OCH diskutera hund/prov/domare/förare/skytt osv efteråt. Roligt!! 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se