molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 15 april 2010

Zingo!!!

Av molleomusse - 15 april 2010 14:24

Idag har jag fått en hundupplevelse som jag aldrig kommer glömma.

Vi skulle träffas och träna i morse härhemma. Jag, Pia och Emma. Vi hade bestämt oss för att ta det lugnt vid bilarna från början och inte häva ut hundarna till träningen direkt. Nu är det lugn och ro som gäller...

Emmas hund Zingo är i princip den mest överladdade flat jag träffat, och jag har träffat många. Han kan stå och skälla i timmar på en träning och att koppla av med andra hundar är helt omöjligt. Emma och jag har tränat ihop ett år och från början var jag rädd att han skulle anfalla Molle, det har jag släppt för länge sedan. han springer fram till Molle men sedan vet han inte vad han ska göra. Zingo kom till Emma som ettåring och hade tränat rejält sitt första år. Som ettåring blev han antagligen för mycket för gamla ägaren, lite förbannad kan man bli när man tänker på det. Förstöra för en hund under hans första år och sedan lämna bort honom... Nåväl, Emma har kämpat tappert. det är inte helt kul att komma med en hund som bär sej åt och dom flesta hade nog gett upp. Senaste halvåret har han aldrig fått apportera utan Emma har tappert åkt på trä ningar och bara stått och tittat på. Hur kul är det? En stor förmildrande ursäkt för Zingos beteende är hans stora snälla ögon. Här talar vi om grabben som mår dåligt av sin stress...

Idag så gjorde vi alltså inte som vi brukar, (tar ut hundarna direkt i koppelen och börjar träningen.) Istället släppte vi ut Zingo ensam, lös, och ställde oss och pratade utan att någon tittade åt honom. Fem-tio minuter stormskällande sedan en halvtimma som han sprang runt i min trädgård. Först förvirrat men sedan mer och mer avslappnat. Då tog jag ut mina hundar, lösa, och så var det tre hundar i trädgården. Vi pratade och brydde oss inte om någon av dom. Sedan tog vi ut flatten Bettan som fick sitta bunden och som ingen av grabbarna fick gå till. Det såg hennes matte till och godtogs av alla tre. Efter ytterligare en halvtimma så la sej Zingo bakom Emma och såg ut som vilken hund som helst. Helt otroligt!! Denna överspända individ låg och pillade helt avslappnad. Tårar i ögonen på Anna, det kan jag försäkra...

Sedan skulle vi gå och lägga ut dummies till träningen så Molle åkte in men Musse och Zingo fick hänga på. Jag lovar, Zingo har aldrig kunnat vara lugn vid en dummie förut. Idag lufsade han med ut utan att kolla närmare på var vi la dom. Precis som Musse strosade han runt och kollade in omgivningen. Ingen pratade med honom eller ens tittade åt honom. Han bara VAR. Så härligt!!

Givetvis fick han sitta i bilen medans dom andra hämtade dummies och efteråt så började stressen när han kom ut igen. I typ två minuter, sedan strosade han omkring igen...


Det här är en av dom bästa hunddagarna jag upplevt i hela mitt liv. Den dagen Zingo släppte stressen och blev en hund. En helt glad och härlig flatkille!! Ve dom som gjorde honom så här, guld till Emma som kämpat!! Dom flesta hade gett upp för länge sedan men Emma har älskat sin lilla kille och aldrig slutat hoppas. Jag får alldra ödmjukast säga tack till dej Emma för att Du är den Du är. Med tårar i ögonen skriver jag om dagen då en superstressad kille med hjälp av matte blev en helt cool kille, det är stort...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Emma

15 april 2010 16:32

Vad du är gullig! Det var otroligt häftigt att se den lille bruna idag. Jag fattar det knappt men eftersom vi var tre som såg det måste det ha hänt. Nu sover han djupt den lille virrpannan och Daniel börjar bli trött i öronen på att lyssna på min berättelse om och om igen :). Kram!

 
Pia och Hera

Pia och Hera

15 april 2010 17:49

Kan inte annat än bara hålla med! Det värmde gott som varm choklad med vispad grädde att se honom spänna av och överlåta allt ansvar på Emma! Och vilken förmiddag vi fick i den värmande vårsolen! Lugnt och behagligt för både tvåbenta och fyrbenta. Att sedan träningen gick bra var ju bara en bonus, kunde suttit vid bilen hela förmiddagen och bara njutit....!
Kram på er!

http://www.piatricks.se

 
Pia och Hera

Pia och Hera

16 april 2010 10:34

Hej igen - ja, jag var lite snabb iväg...Ville inte att Alexandra skulle stå utanför skolan och vänta för länge....
Vi kan väl ta pengarna nästa gång vi ses?
Ha en underbar helg - själva drar vi till Småland hela helgen men söndag eftermiddag är jag tillbaka och tränings eller jag menar umgås-med hundar-sugen!
Kram!

http://www.piatricks.se

 
Jessica, Gnista & Sota

Jessica, Gnista & Sota

17 april 2010 18:37

Underbar läsning, blir tårögd.....

http://www.skeppartorps.se

 
Helena & co

Helena & co

19 april 2010 20:44

Du kan verklgien skriva med sån värme Anna! Det känns nästan som m man var där :-) Så härligt att den lille brune har fått så bra hjälp av sin matte och av er träningskamrater! Det är inte alla träningskamrater heller som hade stått ut och varit villiga att hjälpa! En eloge till er alla! Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se