molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 13 april 2010

Jag städar..massor..hm

Av molleomusse - 13 april 2010 12:02

 Ännu så länge har ingen städpatrull kommit för att vårstäda mitt hus. Konstigt, det är ingen aktivitet alls på städfronten i Ekbacken? Nåja, det är bara tisdag..


Ryggen är kajko efter helgen men det visste jag att den skulle vara. Det vettigast jag kan göra är att gå så det ägnar jag mej åt. Sån tur att mitt intresse inte ligger åt knypplingshållet för jag har känselbortfall i armarna så pilljobb skulle jag aldrig fixa. Att gå promenader som sjukgymnastik passar mitt intresse och rygg mycket bättre..


Hundarna har fått träna avslappning under promenaderna. Musse har det lite kämpigt att koppla av och somna på sidan men det funkar till slut. Igår fick jag båda två att sova i skogen. Vilken känsla att se två hundar ligga i en solig glänta, totalt avslappnade medans fåglarna kvittrade och bäcken porlade. Jag kunde lämna dom för att lägga ut ett sök och när jag kom tillbaka så låg dom fortfarande och sov så himla gott. Tala om att ladda batterierna..

Varför sova en stund på promenaden? Jo, om jag kan få hundarna att verkligen lära sej att koppla bort omvärden och bli helt avslappnade så kommer dom ha en jättenytta av det. Tänker man efter på hur det är på en tränings/tävlingsdag för en hund som normalt sover ganska mycket hemma under vanliga dagar. Först går man upp och packar bilen och hunden tycker det är jättespännade, sedan en biltur till skogen/klubben med en förväntansfull vove. Sedan blir det omväxlande träning när hunden ska prestera och därimellan får den ligga kopplad eller i bilen men sover gör den inte. I bästa fall vilar den lite. Så klockan fem på eftermiddagen fattar man inte varför den jäkla hunden inte jobbar konsentrerat...Kan man därimot få sin hund att sova regelbundet under dagen, totalt avslappnad, så kommer den säkert fixa att vara allert klockan fem...För mej låter det helt logiskt men det är inte helt enkelt att få hunden att släppa kontrollen så därför måste man träna det. Ofta och i olika miljöer och ta god tid på sej. Målet är en hund som sover så gott så man kan kliva över den utan att den far upp eller ens öppnar ögonen. Faktiskt ganska trevlig träning!


Ha det bra!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nina

13 april 2010 20:51

TACK för en trevlig helg!
Saknade er i kväll. Men säsongen är ung o vi har jättemånga härliga pass framför oss!
Hörs

 
Ingen bild

Emma

14 april 2010 16:25

Låter härligt att sova en stund i en solig glänta! Här har det varit dagis för hundarna i dagarna två så de har varit ordentligt trötta på kvällarna. Kram!

 
Helena & co

Helena & co

14 april 2010 20:03

MYCKET nyttig träning men ack så tidskrävande :-) Men man har igen det, det är ja säker på! Kram och hoppas du är bättre i ryggen och armar/händer.

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se