molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 12 april 2010

Helgutflykt

Av molleomusse - 12 april 2010 12:49

I helgen har jag lärt mej mycket om mej själv. Det är faktiskt ganska kul att inse hur mycket jag kan styra genom att agera rätt, eller bakvänt hur mycket fel det blir om jag gör fel....Jag har nog mognat mycket som person över helgen..

För det första, jag hade skräck för att ha Molle i en släpvagn men insåg att ska jag med så var det släpet som gällde. Alltså åkte Molle in utan dalt från matte och han överlevde utan att vi behöver gå till hundpsykolog. Jättefint släp föresten(vill ha).

När vi kom fram så insåg jag att det var gallertrappa som går runt som gäller om inte Molle skulle sova i släpet. Det var bara att ta sin lilla flat och gå och han kom med utan problem..När han gick ner så ylade han hela tiden men ner kom han..Lite hurtigt pepptalk från matte så sa han- ohaoah vad läskigt jag kommer oahaoa vad läskigt jag kommer.Typ

Sedan var det där med hanhundar..Läskiga jaktlabbehanar redo att förgöra mattes älskling. Kan bara säga att dom gör inte det.. Det visste nog Molle hela tiden men eftersom matte var skraj så kanske man borde passa på henne. Är inte matte skraj därimot så är dom helt ok. På söndagen låg min fyraåriga hanhundsrädda flathane och sov på sidan mitt i en hög 12 okända hundar medans matte fixade fika inne i huset. Han låg lös dessutom och sov himla gott i solskenet. Vilket förtroende jag fick av honom, matten klarar sej själv så jag kan passa på att ta en middagsvila. Så himla skönt att hon inte är rädd för allt.. Så fel man kan ha....

Det är bara att inse att jag har en trygg och väldigt stabil hanhund som jobbar bra när jag är  stabil. Jag förstår varför han är en superduktig hund i vissa lägen och varför han blir konstig i andra. När vi tränar hemma så går vi ut för att ha skoj och HAR väligt kul tillsammans. Kommer vi bort så blir jag pressad och skraj så självklart vill han inte lämna mej och ge sej ut och jobba. Inte när matte tydligt talar om att det är jäkligt läskigt här. Därimot om matte är helt trygg och inte rädd för andra hundar eller andra människor, tja då kan man släppa loss och jobba som är det kulaste som finns.

Jag kommer aldrig mer vråla eller hota en hund. Inte stirra någon stackare i ögonen eller försöka trycka ner. (eller gud förbjude, aga en hund)Inte umgås med hundarna när jag själv är stressad och låta dom "ta" ansvaret för min stress. Så himla skönt...

Nu kan vi träna vidare för att fila på samarbetet, åka på kurser och tävlingar och jag ska vara jäkligt stolt över min lugna stabila flatthane som inte stressar eller piper. Hämta dummies kan han, jag inser faktiskt också hur jag ska få upp farten när herrn anser att det inte är så bråttom...


Nu har jag en hel veckas ledighet som ska ägnas åt städning. Hela huset ska vändas upp o ner är planen. Troligtvis blir det inte så mycket gjort som det var tänkt... Nu ska jag iallafall ta en långpromenad. Tror att det finns två som gärna hänger på till skogen. Just nu ligger dom  ute och kollar på hur gräset växer på gräsmattan. Härligt!!


Ha en skön april vecka!!


 
ANNONS
 
Pia och Hera

Pia och Hera

12 april 2010 16:23

Visst var det underbart!!! Testade själv på schäfern Silla här hemma i eftermiddags...trodde att det skulle ta lååååång tid innan hon slappnade av och insåg att jag skulle klara mig själv men efter helgen och inte minst senaste nattens funderingar över helgen så insåg även en skyddstränad schäfer att ingen kommer och äter upp matte om bara matten i fråga inser det.... Så fel man kan ha.... Och jag som trodde så mycket innan jag åkte...
Tack snälla för sällskapet - en trevlig resa som jag gärna gör om - och släpet har vi ju kvar... ;-)

http://www.piatricks.se

 
Helena

Helena

12 april 2010 17:08

Härliga insikter anna! Vad var det för superhelg ni var på? Vilken tur att kompisarna tog med öronproppar :)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

12 april 2010 23:34

Jag tror du har så rätt så rätt!! Kloka ord Anna ;-) Gå ut och ha skoj vare sig det är träning eller annat!!

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se