molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 29 mars 2010

linjetag igen

Av molleomusse - 29 mars 2010 17:24

Även idag körde vi ett pass med dolda linjetag. Det gick bra men det var mycket annat som drog hans uppmärksamhet. Våren är härlig att skutta runt i men jobbar vi så är det det som gäller. Idag var jag noga med avlämningar och att han måste vänta på komandon osv. Molle har helt klart problem med att vilja vända bort huvudet vid avlämningar. Han gör det inte när jag kräver lydnad eller när jag byter med godis men har han tex en sko i munnen så försöker han smita från min hand. Tydligen har flatteklubben uppmärksammat flera hundar som är bytesmedvetna, dom kommer in med apporten och sätter sej men vill inte lämna av utan vänder bort huvudet. Domarkåren ska vara extra uppmärksamma på detta så det gäller att inte bjussa på en enda antydning av avlämningsolydnad...


Jag får börja med gåfotpromenader igen och en evig ordning och reda. Molle drar i skogen fortfarande och lämnar en ledsen-orolig-förbannad matte. Han drar inte när vi jobbar utan på vanliga promenader. Jag vet att det inte finns några genvägar men visst vore det bekvämt med en hund som jobbade som bara attan när det var jobb men som inte krävde så mycket ordning o reda till vardags...Att dygnet runt vara tydlig och konsekvent mot sin hund är faktiskt himla jobbigt. Jag älskar att fjäska för hundarna och tycker det är urkul att se dom lattja runt på promenader. 90% av tiden så spelar det ingen roll om jag får säga till dom flera gånger för att dom ska lyda. Tyvärr funkar inte mina hundar så att dom lyder minsta vink 10% av tiden om jag är lat resten så för min del är det bara att bita i det sura äpplet och vara konsekvent.suck


Jag vill träna hela påsken om någon vill göra mej sällskap..


Nu blir det soffan...

 
ANNONS
 
Nina

Nina

30 mars 2010 09:34

Halloj!
Inga ledsamheter, jag lovar. Bara en sambo som jag ser alldeles för sällan.
Har besök fr skåne i helgen så vi kan nog inte träna. Hörs!

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Pia och Hera

Pia och Hera

30 mars 2010 09:48

Som jag sa - här firas inte påsk utan träning!!! Kommer gärna - vi kan väl höras om när?

http://www.piatricks.se

 
Emma

Emma

31 mars 2010 18:48

Jag och Zingo kommer gärna ner och tränar! Imorgon blir det (tyvärr?) en extra tur till Tingsryd för att byta till en annan bil, men from fredag är vi redo! :))

http://www.2fotter8tassar.blogspot.com

 
Annica

Annica

1 april 2010 19:13

Bra att du börjat med gåfotpromenader igen!! Så skoj följa er i bloggen när vi inte kan träffas så mycket på "riktigt" Glad påsk!

http://www.ryegates.se

 
Syrran Vilja & co

Syrran Vilja & co

2 april 2010 18:36

GLAD PÅSK till er alla!! Pussar från syrran med flock!!

Ps Vi hade gärna tränat med er i påsk om det inte vore så långt :-) Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sarah, Ior, Pippi & Wilda

Sarah, Ior, Pippi & Wilda

3 april 2010 18:12

Du är välkommen hit om du vill träna :) Fast vi kör ju ingen apportering ;) Bilen har pajat för tredje gången så vi tar oss tyvärr ingenstans...

Många påskkramar!!!

http://www.flatcoated.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se