molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 28 mars 2010

Molle 4år!!

Av molleomusse - 28 mars 2010 15:24

Igår var vi på provledarutbildning. Det var en intressant dag och bra att höra hur en jaktdomare tänker. Det är ju inte alltid man förstår en bedömning som förare eller publik men får man det förklarat så inser man att allt inte är självklart. Viktigt att hålla isär WT och Bprov också., det är inte alltid samma bedömning. Så pratade vi mycket om alla "pappersregler" som finns och ska kännas till av en provledare (och en startande). Speciellt viktigt är det att inte låta domaren tillbringa en kväll-natt i en kall bod med en kylbox med kall mat, den domaren kommer inte tillbaka..Vi fick även reda på vad domarkåren speciellt skulle uppmärksamma eftersom tex flatklubben har informerat om problem som rasen börjar ha. Intressant, lite skyldig kände jag mej som nästan ensam flatägare. Jag tänker iallafall inte bjussa en domare på dom problemen...

Roligt att träffas över rasgränserna och mer samarbete och vikänsla skulle vara ett jätteplus. Därimot så funderade jag på om det bara är positivt med ett medlemskap utan rasklubbar som är aktiva. Blir det så gäller det att värna om alla rasers jaktegenskaper(egenskaper) så det inte blir så att tex flatten blir en utställnings/promenadhund i större utsträckning än vad den redan är.


Idag har vi haft jaktträning här hemma. Jag valde att ta ut Musse först vilket var bra för när Molle kom ur bilen var matte tillräkligt uppretad för att inte tåla vad som helst...Idag fixade nämligen herr Muss ett linjetag på max två meter..Lite tålamodsprövande minst sagt. När Molle kom ur bilen så knallade han på linjetagen(!) vilket jag har förklaringen till men inte får låta honom göra. Han knallade på en markering också men det har jag låtit honom göra väldigt mycket över vintern. Det ser jag inte som ett stort problem med Molle men att driva iväg långt utan att lyssna är INTE ok. Hade jag inte precis innan talat allvar med Musse så hade jag förlåtit mycket mer i Molles uppförande.

Det var iallafall skänt att se Molle ligga mitt i hundhögen med ett mycket belåtet ansiktsuttryck. Inte passivt, tryckt med ett "snälla matte kan vi åka hem snart" utan mer "här ligger faktiskt värdens bästa Molle som är jäkligt stolt över att vara just Molle". Det verkar som dom problemen är över, nu måste bara jag släppa alla sådanna tankar.

Roligt att ha träningskompisar som kommer hit med sina trevliga hundar! Pia hade med sin dotter som även idag var otroligt trevlig. Så är jag jätteimpad över hur långt vissa kan kasta markeringar. Får jag äran att kasta så är det för att man kan råka ut för ett dålig kastare på ett prov.(skojar, ingen har sagt så) Yestösen låg kopplad en bit ifrån oss utan att säga ett knyst. Hon verkar anse att det är skönt att åka på träningar för då kan man passa på att sova.

Molle som fullkomligt älskar Emma fick en födelsedagskram av henne som han gärna besvarade. Emmas jacka var inte längre grå efter den kramen...


Självklart har Plutten firats med tårta och paket ikväll. Han fick tom sång av familjen vilket han naturligtvis ylade med i..Mattes goshund, värdens bästa kompis. Älskad till max av hela familjen(nästan jämt).  

 
ANNONS
 
Pia och Hera

Pia och Hera

28 mars 2010 17:45

Grattis Molle!
Och tack för idag! Inte såg jag att Molle knallade på linjetaget?! När jag satt vid fikat och nämnde det så syftade jag på Hera som också knallade på sina linjetag - sorry! Hoppas du förstod mig rätt?

http://www.piatricks.se

 
Sarah, Ior, Pippi o Wilda

Sarah, Ior, Pippi o Wilda

28 mars 2010 17:46

Grattis till Molle boll på födelsedagen!!!

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Ingen bild

Falcon

28 mars 2010 17:53

Grattis brorsan önskar Falcon

 
Emma

Emma

28 mars 2010 18:16

Grattis igen Molle! Tack för idag! Just nu ligger det en brun hund och snarkar väldigt högljutt i hallen... Tänk att det kan vara så jobbigt att göra "ingenting" :)).

http://www.2fotter8tassar.blogspot.com

 
Nina

Nina

28 mars 2010 18:38

Tack för träningen idag! Vi fikar nästa gång. Vi har städat taggtråd i en hage.
Hörs!

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Vilja

Vilja

28 mars 2010 20:53

GRATTIS till min älskade brorsa!! Pussar från syrran!

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Pia och Hera

Pia och Hera

28 mars 2010 22:15

Åh Grattis igen till Molle-plutten! Och tack för berömmet - jag suger åt mig som en svamp... Å andra sidan så har nog du och de dina gjort sitt till att ungarna VILL följa med när jag talar om vem jag ska träna med! Alex fick välja fritt idag - antingen följa med till dig eller följa med pappa och lillasyster för att titta på 5 veckor gamla schäfervalpar.... och vad hon valde vet du ju!
Google Desktop är bra - jag ser direkt när mina favvo-länkar uppdateras... ska komma ihåg nästa gång att vänta en stund med att läsa... Hihi!

http://www.piatricks.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se