molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 20 mars 2010

Hunden hittad!!!

Av molleomusse - 20 mars 2010 15:07

Jag började min dag med att umgås med en sur Henrik, eller rättare sagt en ilsken Henrik . Tonårsmamma är härligt att vara..Jag är numera helt medveten hur knäpp och idiotisk jag är, Johan är lika knasig ,sån tur att vi fått två intelligenta barn..Efter att ha storbråkat och kört honom till Kisa så var sovmorgonen förstörd så jag har hunnit med riktigt mycket idag. 


Hundarna har fått träna markeringar i skogen. Johan kastade en markering, gick fram ett par steg och kastade en till åt samma håll. Det blev jobbigt för dels var det mycket snö kvar och så var det risigt, den ena kastades dessutom över en bäck. Musse har jättesvårt med att markera när dummiesarna kastas åt samma håll. Han fick jobba rejält innan han hittade sina. Molle hade inga bekymmer alls utan visste precis var dom hamnade. Han har oftast en väldigt bra koll och älskar att träna markeringar.


När vi var i skogen så hörde vi hur ägarna till den försvunna hunden blåste i jakthorn uppe i skogen. Så hemsk känsla att höra dom leta eftersom chansen att hitta honom oskadd var liten, åtminstonde om han var kvar i den skogen vi trodde. Efter ett tag så kom dom åkandes och stannade för att höra om vi sett eller hört något. Dom hade försökt pulsa och åka skidor för att leta men fått ge upp för det var alldeles för mycket snö. Det var ingen ide att försöka leta med våra hundar heller, det är svårt att ta sej igenom den skogen utan snö och vi och hundarna hade aldrig orkat. Det är ju inte svårt att föreställa sej hur jag hade mått om min hund hade varit borta i fyra dagar, så hemskt att leta o leta för att till sist tvingas ge upp. 

Så när vi står och pratar så ringer Tomas telefon och han slänger sej i bilen med ett HAN ÄR HITTAD!! Det visade sej att hunden hade gått in i lagården där vi bor och trillat ner i ett hål och inte kunnat komma upp. Min svåger hade hört något konstigt ljud, gått och tittat och hittat honom. Ren tur eftersom det inte finns några djur och ingen brukar vara i lagårn. Det hade inte varit roligt att hitta honom i sommar och insett att han svultit ihjäl femtio meter från vårat hus. Helt oskadad men säkert hungrig är han nu hemma igen. Skönt..


Ha det!!

 
ANNONS
 
Nina

Nina

20 mars 2010 16:22

Vilken solskenshistoria, så härligt att hunden hittades hel o oskadd.
Klockan 11 kör vi i morgon om du har lust.

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Sarah, Ior, Pippi o Wilda

Sarah, Ior, Pippi o Wilda

20 mars 2010 18:03

Vilken tur att han har hittats!!!
Kram

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Ingen bild

marg. och falcon

20 mars 2010 18:07

va skönt det har varit en riktig rysare. Ha en riktig skön helg margareta

 
Helena

Helena

21 mars 2010 17:29

Åh vad skönt!! Tänk vilen vånda för hundägaren....skulle vara typ det värsta som kan hända att hunden försvinner och man inte vet vad som har hänt. Jag är så orolig att tappa bort min lilla dementa virrpanna nu på promenaderna så jag vågar inte ha henne lös om jag inte har fullt fokus hela tiden! På tal om Tina så är det nog på bilden det blev olika färg på hennes ögon. Hon har ju jättegrå linser nu på båda ögonen (kanske lite mer på ena) och jag tror det blev så av blixten. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se