molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 mars 2010

Vi tar oss till skogen igen!!!!

Av molleomusse - 18 mars 2010 15:13

Igårkväll så försvann grannens jämthund från sin hundgård. Precis när vi var på väg ut så stannade en kompis och sa att hunden var borta och frågade om vi sett honom. Det hade vi inte med för att eventuellt vara behjälplig i sökandet så gick vi en annan väg än vad vi tänkt. Och upptäkte att vår vanliga skogsväg var helt ok att gå på!!! Härligt, underbart!! Jag tror att även hundarna blev glatt överaskade när dom tom kunde gå i skogskanten utan att pulsa.

Hunden hittade vi inte, tyvärr. Vi försökte höra om han stod vid en älg och skällde men vi hörde honom ingenstans. Bara att ge upp för kvällen. Läskigt eftersom man inte vet om han är skadad, risken finns att han försökt jaga vildsvin och mött sin överman. Jag tror inte att han har kommit tillbaka idag heller. Det finns ju en risk för att han är stulen. Antingen för att han är en bra jakthund, han är jaktprovchampion. Eller också är det folk som åker runt och plockar upp vilka hundar som helst. Fy...


Idag gick vi ut för att träna lite linjetag i skogen. Molle började med att rulla runt i snön och antagligen stuckade han till foten för han skrek till. Han haltade lite så jag avstod från att träna honom. Det är ju dumt att chansa när det är halt och snöigt. En obetydlig skada kan ju snabbt bli allvarlig. Dessutom har jag insett att lägger jag allt fokus på Musse ibland så skärper Molle till sej vid nästa träning.

Musse var helt underbar. Han som varit så himla envis med att  han kan allt själv. Idag stannade han på signal och tog alla tecken kanonbra. Han tänkte så det knakade och jobbade på så allt kom in på bästa smidigaste sätt. Det var så otroligt härlig känsla så jag blev nästan tårögd..mattes älskling..Nåja, berömmet får inte bli tramsigt tycker Musse. En godis ibland och lite beröm med rösten räcker, möjligtvis att få slicka lite på matte. Inget gos och kel, det passar inte för en karl som jobbar...Fast ett stort ben ikväll kanske passar.

Molle klarade sej bra och var inte halt eller öm när vi kom tillbaka. Jag får vara mer nogrann med uppvärmning i fortsättningen.


Ordningen i huset är återställd. Ronja är hemma från spanien och den nya torktummlaren har anlänt. ÄNTLIGEN. 
ANNONS
 
Nina

Nina

19 mars 2010 08:23

Halloj!
Visst är det härligt m vår!!! Slask o plusgrader!
Träning på sön, här vid 10?

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Helena & co

Helena & co

19 mars 2010 14:58

Skönt att ni kan gå i skogen igen!! Hoppas grannens hund kommer till rätta! Vore det värsta som kan hända att hunden kommer bort och man inte vet vad som har hänt! Jag är lite orolig att min lilla dementa pudeldam skall irra bort sig. Kram och ha en trevlig helg!

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se