molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Takras och snödropp

Av molleomusse - 27 februari 2010 19:50

Nu försvinner snön!! Det är nästan så man ser grusvägen och i skogen droppade det hela tiden när vi var ute. Vi tränade först lite lydnad för att Johan skulle se, han var inte så imponerad..Fast han lovade att fundera på om han kunde tänka sej bygga ett hinder åt oss..Molle har lärt sej att backa jämte mej. Det har varit jättekonstigt att gå jämte mej bakåt..Det fungerar ett antal steg men sedan backar han så fort att han hamnar långt bakom mej. Något som är ett problem också är att han inte kan sätta sej från liggande utan att lyfta på rumpan. Jag är väldigt stolt över att jag uppmärksammat problemet och jag försöker klicka in att rumpan ska vara i backen hela tiden. Stackars Molle fick en stor tuss avsliten från svansen för att jag råkade stå på svanshåret samtidigt som han reste sej hastigt. Måste få tag i någon som kan trimma honom...

Efteråt gick vi till skogen och det var underbart att slippa frysa. Bägge hundarna fick nog vårkänslor eller rättare sagt bägge fick mycket mer dofter i näsan. Skogen var mycket mer intressant än den varit senaste månaderna. Det blir att inte slappa när man är ute med Molle så inte avståndet mellan mej och honom blir för stort. Lusten att dra iväg var uppenbar....

När vi kom hem så skottade Johan eftersom snön från taket rasat ner på grusgången. Lite av snön, resten har ramlat nu på kvällen. Det brakade till som åskan slog ner. Ett par till dagar med töväder och vi har stampat jordgolv igen, härligt!!

 
ANNONS
 
Nina

Nina

27 februari 2010 23:13

Visst är det underbart med slask!!!
Pia har hyrt ridhuset i Grebo mellan 15 o 17 på tis. Kommer ni? Emma kommer.

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Annica

Annica

28 februari 2010 09:49

Japp visst är det lyxigt med ett eget hinder hemma. Bara visa Johan bilden ;-) Skönt attd et töar, nu vill jag ha barmark!! Det snöade igen igår kväll och då blev jag heldeppig... Vill oxå träna ridhus!!

http://www.ryegates.se

 
Sarah, Ior, Pippi

Sarah, Ior, Pippi

28 februari 2010 12:51

Det är bara att du kommer hit så trimmar jag hundarna :)
Kram

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Emma

Emma

28 februari 2010 16:41

Visst är det väl ljuvligt med snö som töar och rasar från taken! (extra mysigt när man slipper skotta;)) Precis som Molle och Musse har mina grabbar upptäckt att det luktar jättespännande överallt...
Hoppas vi ses på tisdag!

http://www.2fotter8tassar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se