molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 27 februari 2010

Bönhörd

Av molleomusse - 27 februari 2010 11:01

Igår fick jag en bok av Ronja och Henrik som dom köpt på bokrean, skriven av Bitte Cederlund. Jättegulligt av dom. Jag bläddrade igenom boken och läste lite här och där, inget nytt men roligt att läsa om andras tankar. Tills jag läste en enda mening i en text och fick en total uppenbarelse....Nu förstår jag Molle och varför han ibland reagerar som han gör. Jag rotade fram en massa papper jag sparat av en artikelserie om unghundar.Den handlade om  hur vanligt det är att pressa unga hundar för att allt går så bra ända tills hunden är två-tre och helt slut. Nu tror inte jag att jag tränat sönder Molle men hade jag varit en erfaren hundmänniska så hade jag förstått vad som är fel mycket tidigare. Nu ska jag be om hjälp, backa i träningen till viss del och framför allt hjälpa honom. Felet är mitt vilket jag redan har förstått men nu kan jag se tydligt var det gick fel. Man lär så länge man lever...Nu är ju inte Molle en hund som inte har det bra, tvärtom så lever han nog ett ganska bra flatliv. Hemma är han vår stora, lyckliga ylande odåga...Själva poängen är nog att vi pressar våra unga hundar omedvetet eftersom det går så bra. Det är så roligt att göra mycket och det är jättekul att träna. Vi tar inte signalerna på allvar när något börjar gå fel och så har vi skapat ett problem för hunden som är svårt att lösa. Kanske man istället för att planera kortsiktigt ska planera för tio år framåt och hålla sej till den planen.


Ha en bra helg!! Här snöar det igen...

 
ANNONS
 
Annica

Annica

27 februari 2010 20:20

Stämmer, problemet är oftast då man får en duktig hund och allt går så bra och lätt.. Då bygger man inte grunden ordentligt med de fyra hörnstenarna som måste vara befästa och förr eller senare så får man bakslag när grunden inte är stabil.. Men du och Molle är ju duktiga!! Och du tränar honom klokt ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se