molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 februari 2010

Ridhusträning

Av molleomusse - 25 februari 2010 14:54

Har funderat på hur bra hundars minne är. I höstas hittade Molle en cyckelhandske på vägen som jag tog och hängde upp på en Mstolpe. Dagarna efter så tittade han förväntansfullt upp mot den men sedan glömde jag bort den. Igår när vi var ute så såg jag Molle gå med bestämda steg mot Mskylten, klättrade upp på snövallen sträckte sej och hämtade handsken. En väldigt belåten Molle kom tillbaks med handsken som numera finns hemma som Molleleksak. Frågan är om han faktiskt har haft koll på skylten hela tiden, minst fem månader. Jag tror banne mej det, en kul grej som man gärna vill ha kan man alltså minnas länge..


Nu har vi tränat ett par gånger i ridhuset. Först med kompisar en gång och idag snodde vi iväg på lunchen och tränade en stund. Faktiskt himla nyttigt att vara på en ridbana och träna på  raka linjer. Jag inser att jag fuskar himla mycket när jag är ute i naturen. Skickar jag hunden rakt fram och han kommer fram ett par meter ifrån dummien så fixar han att hitta dummien ändå och jag får dummien i handen och är nöjd. I ridhuset blir det så tydligt att linjen blir sned. Nåja, nu har jag uppmärksammat problemet och kan lägga krut på det, jag har ju en egen ridbana som jag ska märka upp ordentligt och träna perfekta linjer på. Nöta och leka var orden....


Ha en bra kväll!! 
ANNONS
 
Annica

Annica

26 februari 2010 11:57

Suck, vill oxå ha ridhus.. Tror deras minne kan vara väldigt bra, kom ihåg hur någon berättade att de var o tränade deras hundar på ett ställe och kom sedan tillbaka året efter. Hundarna mindes exakt!

http://www.ryegates.se

 
Helena & co

Helena & co

27 februari 2010 09:28

Härliga Mollebollen klart han har bra minne han är ju bror med mig hälsar Vilja, hehe!

Kul med ridhusträning och att Mussen skall startas nu också!!

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se