molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 19 februari 2010

Nä se det snöar!!!

Av molleomusse - 19 februari 2010 15:38

Yippie, äntligen får man se lite snö...

Denna vecka har allt varit skit. Jag är sjuk. Vi har ingen värme i undervåningen. Vi har ingen torktumlare. Och så mer jä--a snö!!!

Förhoppningsvis kan värmen lagas nu under eftermiddagen. Vi har åtminstonde folk hemma som försöker..Hundarna har fått varit med i bilen på jobbet idag. Tror inte att det blir så bra med reparatörer som kommer när bara hundarna är hemma. Två stora glada flattar som säkert gärna är med överallt och garanterat skulle hjälpa till med att bära verktygen kanska inte är en reparatörs dröm....


Vi fick iallafall hjälp att ploga framför huset imorse så ingen reparatör sätter sej fast i snön. Svåger Tore plogade upp ännu mera av grusplan och det blev jättehögar med snö. När vi var hemma på lunchen och hundarna upptäkte detta himmelrike så blev dom jätteglada. Tänk att kunna springa runt riktigt fort, hoppa upp på höga snövallar och jaga varandra. Så underbart dom hade!!


Musse som är en känslig och mycket speciell herre vägrar snart att gå ut när det är mörkt. Normalt sett skulle ingen i familjen någonsin komma på tanken att ryta eller ta tag i honom. Musse står på något sätt över allt sånt. Molle därimot är det alltid någon som är arg på men han tar inte så allvarligt på en tillrättavisning, han skärper sej en stund tills allt är glömt.

 För några veckor sedan så var vi ute i mörkret och Musse drog i kopplet så jag skulle påminna honom genom att dutta till honom med ficklampan. Tyvärr så blev det inte en dutt utan en rejäl smäll utan att det var min mening. Jag bad honom om ursäkt, flera gånger men det hjälpte inte. En promenad med ficklampa och Musse är inte med. Han kommer aldrig att gå i närheten av en så kuslig sak igen. Never. Tja, vi går alltså i mörkret numera och igår så hade jag Molle framför mej(trodde jag). Jag ropade Molle och han kom inte. Jag blev sur och gick fram till honom, nöp till i pälsen och röt till. Japp, jag hade sett fel i mörkret. Musse skrek till och slängde sej på rygg. Resten av promenaden gick han som klistrad vid mitt ben och tittade med en så förberående blick att jag skämdes. Ska vi ut ikväll så får jag nog ta med köttbullar och fjäska rejält...

Hade Molle fått en ficklampa i huvet så hade han bara skakat på huvett och gått vidare. Hade jag nypt till honom så hade han glatt kommit i mot mej och fort glömt hela händelsen. Musse kommer vara sårad länge...


Ha en trevlig fredagskväll.

Hoppas hoppas värmen funkar i huset när jag kommer hem...

 
ANNONS
 
Sarah, Ior o Pippi

Sarah, Ior o Pippi

19 februari 2010 20:40

Här har det inte kommit riktigt så mycket mer snö som hos er, men fullt tillräckligt... Jag har tagit de första stegen mot att avveckla Dixy så bara det andra problemet löser sig så blir det tillökning :)
Kram

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Helena

Helena

21 februari 2010 22:37

Att de är så olika de små liven.....det är ju en del av charmen men lite synd om Mussen som är lite lättstött :-)

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se