molleomussemilan

Alla inlägg under januari 2010

Av molleomusse - 8 januari 2010 18:29

Mattes duktiga pojke kunde vara ensam utan att riva huset.  Självklart nyttigt för honom men vi har få möjligheter att träna. Antingen är båda hundarna hemma eller så är dom med oss. Idag kändes det som en bra dag att utmana ödet eftersom det skulle vara mycket lugnare för Johan att bara ha en hund med sej.

  Mattes gos hund med snälla husse!!

Måste få berömma min man som står ut med allt runt hundarna utan att någonsin klaga. Visst tycker han om våra hundar men intresset är ju faktiskt mitt...Hundarna kostar, jag är mycket borta, hundarna sliter på huset mm. inget gnällande om det. Har jag svårt att promenera så fixar han det och hjälper mej med träningen. Dessutom har han ställt upp och tagit semester ett par gånger när vi har saknat en skytt på jaktprov och hjälpt till på kurser mm. Han skulle aldrig ifrågasätta att omsorgen om hundarna måste komma i första hand. Vi kan ju inte vara borta för länge eller lämna hundarna i bilen mm.  Faktum är att han ofta är mer noga med tex hund i bil än vad jag är, största bekymret med att ta med Mussen till linköping idag var om han kunde lämna honom i bilen medan han sprang in på Biltema en stund. Det är ju kallt men Musse hade täcke och skulle sitta i en uppvärmd bil i kanske 20 minuter. Man inser hur bra man har det när andra berättar om hur deras sämre hälfter alltid klagar över hundintreset...


Margateta med Falcon! Jag har försökt meila dej men inte lyckats vet inte om din adress är fel.


Jag fundrear på att låna ett ridhus för lite träning. Nån som är intresserad av att vara med???Kvällstid eller mitt på dagen eftersom det måste bli när det inte är ridlektioner osv.


På återhörande!!
ANNONS
Av molleomusse - 8 januari 2010 16:42

Sista minuterna på jobbet denna vecka.

Musse är i Linköping för att få vaccin tillsammans med Johan. Efteråt skulle dom besöka farmor så Molle fick inte följa med.(fick å fick, det blev lugnast så) Alltså har Molle varit helt ensam hemma i fyra timmar för första gången i sitt liv. Stackarn, jag hade kunnat sjukanmäla mej för han såg sååå ledsen ut. Mitt förnuft säger mej att en snart fyraårig hund överlever en stund ensam. Mitt hjärta säger att mattes lilla kille nog behöver mycket uppmuntran ikväll efter denna behandling..


På djursjukhuset sa dom att Musse fick sin vaccin ett år för sent men jag kollade på skks sida och där står det att det får inte gå mer än fyra år sedan senaste sprutan. Någon som vet om det inte stämmer??? Han fick senaste sprutan januari 2006.


Musse blev vägd också och har gått ner fem kilo sen senast han var på sjukhuset. Kan det stämma undrar jag men det gör det kanske. Han var lite småfet ett tag i somras men, fem kilo.. Nåja pigg är han så stämmer det så är det nog bara mer motion och mindre mat han har smalnat av. (inte sjuk alltså) Henrik som också är med sa att Musse blev jätteglad över att få komma till doktorn. Helt galen av glädje blev han. Stackars Musse var väll så nervös och, en nervös flat beter sej ju på ett särskilt sätt..Personalen har säkert fått ytterligare ett bevis på att flattar är smågalna. Musse pussas ju också när han är lite stressad så säkert behöver ingen av dom som mötte honom tvätta sej i kväll..


Nu ska jag hem till min stackars älskade lilla kille!!!

Ha en skön helg!!

ANNONS
Av molleomusse - 6 januari 2010 19:17

Nu har äntligen jaktlaget här hemma bestämt sej för att samarbeta och jaga grisar tillsammans. Johan försvann vid halv åtta i morse och kom hem vid halv sex på kvällen. Dom jagade i fyra lag på ett jätteområde. Laget som höll till runt oss sköt mest(inte förvånad..) medan laget där Johan var inte sköt någon. Tror att det finns sexton grisar mindre runt huset ikväll!!

Jag passade på att gå vår vanliga runda genom grisskogen när laget fikade. Nysnö och helt fullt av grisspår så jag kunde tipsa jägarna om var grisarna var. Fick frågan om inte mina hundar kunde få stöta fram grisar men, självklart inte. Genom grisskogen går vi i gemensam trupp jag och hundarna..

  Vildsvinsunde Molle hämtat i skogen, lite söt...Våra grannar anser att våra hundar är det lydigaste som finns. Blir lite full i skratt men självklart är det roligt att höra nåt positivt.. Först är det en hundrädd familj som vi passerar relativt ofta och där har jag alltid varit noga med hur hundarna beter sej. Stannar jag och pratar får hundarna ligga en bit ifrån och vänta på att vi ska gå vidare. Helt otroligt anser grannarna. Att jag kan vissla i pipan och få dom till mej eller vissla till och få hundarna att stanna är ett under av hunddressyr. Ja, så är det en äldre man som bor i skogen och som jag har passerat nästan varje dag sedan snön kom. Han gillar hundarna men vi går över hans tomt så för att det ska bli ordning o reda sätter jag hundarna i skogskanten, går själv över tomten och ropar på dom. Går vi tillsammans så kollar dom runt på allt kul som finns i trädgården, springer dom så hinner dom inte med att flippa ut.. Alltså mötte jag gubben idag och han frågade var  hundarna var, dom sitter däruppe sa jag. HUR kan du få dom till det?? Jag lockade till mej en i taget som fick hälsa och det impade rejält.. Dessutom är det många som åker förbi när jag tränar hemma på gärdet och för en person utan hundvana så ser det säkert jättesvårt ut att hundarna över huvet taget går jämte mej.

Alltså är jag traktens hunddressör och har väldigt extremt väldresserade hundar. Att alla mina hundvänner har minst lika mycket pli på sina hundar tänker jag inte upplysa dom om. Jag trivs bra med att vara bäst....

  Jättetung gris o jättestolt Mollboll..


Ha en mysig onsdagskväll önskar hunddressör Anna och hennes extremt lydiga flattar!!

(hm. någon som inte håller med??)

Av molleomusse - 5 januari 2010 14:36

15 minus hela dagen. Svinkallt för mej och hundarna har en tass i luften hela tiden för att inte frysa ihjäl om den. Molle inser ju inte att han kan ligga inne och sova och mysa istället för att gå ut och gå. Det är ett minus med flattarna, att det blir ett evigt tassande och svassande om man inte går ut en långsväng. Mutade Ronja att gå en lite kortare sväng med båda hundarna så tar jag med dom en sväng nu i eftermiddag. Stora A till Molle som fick gå med Ronja utan att hon svor på honom när hon kom hem. Brukar alltid komma ett par väl valda ord om mattes älskling när hon varit ute med honom....Helt hyssfri är han inte idag för han har stulit en brödlimpa från köksbänken, nåja dagen är ju inte slut . Kan hända mycket ännu...


Alla har gett så fina nyhetslöften och planeringar för 2010. För min del är planeringen att alla jag känner och jag ska få vara friska. Komma ut mycket i skogen och träna. Träffa mina träningsvänner och ha roligt. Starta på lite fler prov och tävlingar än vad vi gjorde 2009. Inte tappa bort så många dummies i skogen. Se till att ha mobilen med i skogen om det skulle hända något. Ta semester i april med fokus på hundaktivitet. Bygga en hundgård. Vara mera stabil i min träning, alltså göra som jag brukar även när jag är med andra och säga ifrån om något inte passar oss. Ha roligt tillsammans med hundarna!! Tro på mej själv och Molle.


Det var väll bra planering?
Anna

Av molleomusse - 3 januari 2010 16:02

Behövde inte fundera så länge förens klon var helt av några mm. från klofästet. Från början såg det ut som någon huggit med en kniv rakt igenom överdelen av klon. Jag funderade ju på om jag skulle knipsa av resten men det löste ju sej av sej självt. Himla blodigt blir det iallafall när pulpan är skadad..

Molle har självklart ont när jag tittar på tassen(öronen nere i mungipan) men annars verkar han opåverkad. Tror att kylan gör att det inte gör så ont när han går ute i snön.

     Här fikade vi men idag var det MASSOR av snö!!

Idag har vi haft en toppendag, så himla fint väder!! Jag tog hundarna och gick upp till sjön Glan, Johan och Ronja tog bilen och kom efter med en kaffekorg. Jättemysigt att sitta i vårat timrade vindskydd och fika. Efter fikat gick vi på isen runt sjön. Jag är ganska skeptisk till isar men även jag insåg att vi borde överleva om vi gick i sjökanten. 

Fin promenad hade vi iallafall i solen. Musse fick bära sin väska och det verkar han tycka är jättekul. Stolt över att få ha ett eget jobb att utföra. Jag la några dummies i väskan på varje sida, så småningom ska han kunna bära fyra kilo packning.

Så underbart det är att dela sina promenader med två bussiga flattar, så mycket energi och upptäckarglädje dom har. Hur vore det att gå utan hund? Meningslöst. 


Efter ett avbrott i bloggandet eftersom två stycken hundar var tvungna att gå jämte varandra, bärandes samma leksak, mellan en trappstege och en högtalare.(det blev inte så bra inser dom nu båda två, himla lätt att var det att riva halva huset..) så önskar jag alla en skön söndagskväll!!

Av molleomusse - 2 januari 2010 16:57

Idag gick Ronja upp, åt frukost och klädde på sej utekläder direkt. Hon talade om för Molle att hans sällskap inte var önskvärt på promenaden idag, tog med Musse och gick. (Stackars Molles öron var långt nere vid mungiporna när han insåg att han inte fick följa med.) Jag städade lite inne och sedan tog jag med Molle ut och gick i 1,5 timme. När vi kom tillbaka så var Ronja inte hemma ännu. Skitkallt ute och jag blev orolig att något hänt. Väntade ytterligare en halvtimma och sparkade sedan ut Johan för att leta, dom hade då varit borta i tre timmar. Precis när Johan satt sej i bilen kom dom, inget hade hänt men dom hade haft en långlång promenad. Tyckte att damen kunde ha sagt till var hon tänkte gå och hur länge hon tänkt vara borta istället för att bara försvinna, åtminstonde ha en mobil på sej...


Molle och jag hade en bra promenad men det var svinkallt. Rätt som det var så såg jag att han blödde ur ena tassen, kollade men såg inget sår. Blodmärkena var från en artär för det stänkte ut lite blod varje steg. Han var inte hallt och jag kunde ju inget göra mer än gå hem.  Väl hemma så glömde jag bort att kolla och Molle somnade i korgen. 


Ja, så dök Musse upp med stora isbitar mellan varje trampdyna. Vi värmde tassarna så isen smälte och då kollade jag Molles tass. På översidan av klon, precis vid kloroten har han ett rejält jack in till pulpan. Undersidan av klon är oskadd. Fattar inte hur han lyckats skada sej på det sättet. Men,vad gör man? Det kommer ju att göra jätteont så fort han går imot något och risken är att han slår av hela klon. Funderade på nagellack i ett tjockt lager eller en tapebit runt klon. Pulpan är skadad, det var därför han blödde så mycket. Är det dumt att stänga igen jacket med tex nagellack när pulpan är skadad med tanke på att man kan stänga in bakterier mm? Någon som har ett bra tips? Klipper jag av klon så kommer det att göra jätteont men det kanske är bättre än att klon går av av sej själv? 

Just nu längtar jag till våren och struntar i om köksgolvet blir smutsigt!!!Av molleomusse - 1 januari 2010 18:54

Nyårsafton blev som vanligt, samma trevliga gäster , samma mat, samma jaktohundsnack..I år var första gången vi firade utan våra barn så det var inte som vanligt. Ronja var med kompisar som skulle äta hemma hos pojkvännen David och sedan gå till en timrad stuga för att övernatta. För Ronja var jag inte så nervös, tror dom sköter sej ganska bra.

Henkis skulle tillbringa nyår med sex killkompisar nere i Kisa. Dom skulle vara ensamma på kvällen och laga mat själva osv. Lite mer nervöst, inte för att jag har anledning att misstänka att dom inte skulle sköta sej men man vet inte vad ett gäng sextonåringar kan hitta på. Hämtade sonen vid två tiden på natten och dom hade haft det jättekul. Handlat mat själva och lagat till en trerättersmiddag, diskat och städat upp efter sej och sedan gått ut för att titta på fyrverkerier. Så skönt att veta att han haft en toppenkväll tillsammans med kompisar utan att göra nåt otillåtet.

MusseoMolle tyckte det var jättekul med nyårsafton. Trevligt med folk som kan gosa hur länge som helst och Matilda (ett av barnen som var med) tränade en massa cirkuskonster med dom..Fyrverkeriet brydde dom sej inte om men jag hade dom med mej ut i koppel för att kunna agera om dom skulle reagera konstigt. 

Idag har vi stapplat oss runt vår vanliga runda, först ett par kilometer på grusvägen som är helt isig. Sedan pulsat i skogen där snön har en jätteskare. Jättetråkigt ute alltså men köksgolvet har iallafall inga leriga tassavtryck...  


Johan gick upp tidigt på nyårsafton för att jaga. Jag hörde att han svor nere i köket och jag misstänkte att hundarna var inblandade men jag orkade inte gå upp för att kolla vad dom sysslade med. Han berättade senare på kvällen att Musse hade stått vid bilen och vägrat gå in i huset efter morgonkissen. Tillslut så går Johan (jättearg) ut för att hämta Musse, halkar och slår omkull på isen. Musse insåg direkt att han nog inte fick följa med å  jaga och att det var bäst att försvinna ur husses åsyn. Han skuttade runt Johan utan att han fick tag i honom och smet in i huset. Såå synd att jag missade vurpan, vad jag hade skrattat...


Hoppas alla får ett riktigt gott 2010!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se