molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 25 januari 2010

Nu kommer det mer snö...

Av molleomusse - 25 januari 2010 19:28

Jäkla skit också. Jag som precis stampat skogsvägen någorlunda..Hur ska man hinna med all träning som behövs till våren?? Det kan ju ligga ordentligt med snö kvar till slutet av mars åtminstonde. Inget kul alls...


Jag vet inte vad vi ska hitta på längre. Försöker klura ut sånt som vi kan och behöver träna på men som annars inte hade blivit av. 

Något jag har funderat på är hur mina hundar ser när en person är jaktklädd eller inte. Vi möter ganska många jägare och dom är alltid superintressanta, visst luktar en del av dom blod mm men det verkar inte spela någon roll. En grönklädd person räcker för att det ska storfjäskas och ögonen lysa. Möter vi en svampplockare med gummistövlar så är det inte samma sak. Kul att hälsa men inget mer. En jaktklädd person och hundarna sneglar efter bössan..Våra hundar har ju dessutom träffat så många jägare som inte har gjort något kul med dom. Spelar ingen roll, en gubbe i skogen som jagar hare är mycket intressant..Bra är det iallafall för jag kan träna lydnad runt jägare jag känner. Starkare störning tror jag inte jag kan få...


Vår dagliga promenad tog vi i samhället idag. Spännande med alla dofter, folk o hundar man möter osv. Vi borde nog gå mer i stadsmiljöer för att träna. Hundarna blir jättetrötta av allt som rör sej och får svårt att koncentrera sej .Jag släppte Molle på ett ställe för att kolla vad han skulle göra men han gick inte från mej många meter. Bäst att hålla sej nära matte så man inte tappar bort henne. Kisa är ett litet samhälle men ack så stort för en skogsflat.. Tänk en dag i Stockholm med tunnelbannefärd mm. Dom skulle sova en vecka...

Ha det!


 
ANNONS
 
Emma

Emma

25 januari 2010 20:27

Ja, nu får det räcka med snö.... Vore kul att börja träna på allvar. Zingo är fortfarande trött efter gårdagen så nog fick han tänka alltid :). Vi kanske ska ta en tur till Stockholm... Zacke har åkt stadsbuss i Uppsala med min far men Zingo har inte ens åkt buss och nog skulle de bli trötta av ett sådant äventyr.

http://www.2fotter8tassar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se