molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 23 januari 2010

Lördag

Av molleomusse - 23 januari 2010 22:06

Sara sa att det var svårt att förstå vad jag menade i gårdagens blogg så hon fick läsa två gånger för att fatta.

Jag satte dummiesarna i en snödriva i vägkanten som störning. Jag skickade inte hunden rakt över dom utan längs med vägen.  Molle kan springa tveksamt och frågande, jag vill att han ska vara tvärsäker på vad jag menar. Spring rakt fram tills jag ber om något annat. Jag blandar inte övningen med att ibland stanna honom och peka mot dummisen och låta honom apportera utan det skulle vara full fart förbi allihop hela tiden.

Idag hade jag dummies på båda sidor om vägen och det funkade kanon. För Molles del tror jag att det här är jättebra. Inget krångligt eller så mycket förbud i samband med apportering. Övar vi på något som är plättlätt från början så stärks hans självförtroende.


Snart, snart kommer våren...

Anna

 
ANNONS
 
Sarah, Ior, Pippi

Sarah, Ior, Pippi

24 januari 2010 12:50

Men jag fattade ju andra gången jag läste ;) Tycker det är en kanonbra övning! Ska testa med Pippi som gärna springer med "näsan på" vilket jag INTE vill ha i linjetagen för då tappar hon fokus på vad jag vill o så vill hon följa upp den vittring hon hittar vilket gör att det blir sök av det hela... Återkommer med resultat av vår träning ;)
Kram

http://www.flatcoated.dinstudio.se

 
Jessica H

Jessica H

24 januari 2010 23:31

Nu när jag har en friskförklarad hund är jag oxå taggad att börja med jaktträningene igen... Ännu mer taggad blir jag av att läsa om dina övningar.... Jakten är ju så rolig :)

http://skeppartorps.wordpress.com

 
Emma

Emma

25 januari 2010 07:03

Kiss topp = kiss-stopp alt man klättrar upp på en snödriva och kissar högst upp, då blir det en kiss topp :).
Jag hänger med den 14/2 och hejar fram Texas till BIR och träningssugen är jag också. Nu åker jag till Orsa på fredag och blir där en vecka men när jag kommer hem är det väl vår så vi kan träna på allvar... (så glömmer vi aftonbladets löpsedel i går "Iskylan sveper in över landet"...

http://www.2fotter8tassar.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se