molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 18 januari 2010

Bus med Musen

Av molleomusse - 18 januari 2010 20:29

Så underbart det är att ha en hund som jag tränar mer engagerat med och en som man kan leka med utan att fundera på konsekvenserna. Jag tog med mej valpdummisarna ut idag utan att fundera på vad vi skulle kunna hitta på. Där jag gick så var snön så djup så hundarna fick dyka ner låångt för att fiska upp dom från marken och det kändes inget bra. Hängde en dummie i ett träd för att kolla om Molle skulle hitta den vilket han naturligtvis gjorde. Samma sak med Musse som fick anstränga sej mer för att inse att han inte skulle leta på marken. Tog då alla tio dummis och hängde upp alla på olika ställen i en hasselbuskdunge. Musse fick springa runt i den djupa snön, stå på bakbenen och nosa runt och dra ner dummisarna från buskarna. Han var i extas så roligt hade han. Jag satt i en snödriva och skrattade åt honom när han balanserade på bakbenen, han var för härlig. Molle fick sitta och titta på och vara lite utanför, tror det kan vara nyttigt för honom att se att han inte alltid får den mesta uppmärksamheten. Som jaktövning var det nog kanske inte helbra för Musse men han fick kämpa med hela kroppen och använda insidan av huvudet. Han var så trött och lycklig när han gick hem, härligt!! 

Ha det!!

Anna

 
ANNONS
 
Annica

Annica

19 januari 2010 21:28

Bra idé med träddummies, det ska vi köra här hemma med.. och kul för Musse!!

http://www.ryegates.se

 
Jessica H

Jessica H

20 januari 2010 13:24

Kul för Musse att få kämpa ordentligt, och precis som du skriver är det säkert nyttigt för Molle att vara lite utanför :).

Jag gillar också att hänga upp dummie, gräva ner dem så hundarna verkligen får använda både näsa och kropp för att nå dummien......

Ha det gott

http://skeppartorps.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se