molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 12 januari 2010

Tisdag 100112

Av molleomusse - 12 januari 2010 14:39

Idag hade jag planerat att sluta tidigt på jobbet, gå ut med hundarna och sedan åka och titta på min gula bästis sötnos som numera är fyra månader. Finns inget som heter planera på landstinget så jag fick jobba full tid och hinner inte åka till Nina. Synd, har man ingen egen valp så måste man ju njuta ibland av andras.


Här trappas griskriget upp ytterligare. Att sexton stycken försvann gjorde ingen skillnad. En jobbarkompis var ute och red häromdagen och hade med sej hunden. Dom red genom en skog och hunden var bara några meter före hästarna. Plötsligt hoppar en stor grisjäkel fram och anfaller hunden. Helt otroligt, man förstår ju grisen om den blir jagad och inte kan fly men i det här fallet så blev hunden totalt överaskad. Grisen måste ha hört dom komma, två hästar och en hund hörs ju. Han hade kunnat sticka in i skogen eller stått kvar men den valde att anfalla. Som tur var stack den iväg nästan direkt när hästarna närmade sej men hunden blev rejält skadad iallafall. Sydd på flera ställen men inget livshotande.

Jag som senaste tiden gått genom grisskogar och tänkt att det är säkert om hundarna går max ett par meter ifrån mej. Det är bara att inse, våra skogar är inte hundsäkra längre. Dom som säger att grisar är så skygga och bara finns långt inne i skogen är välkomna hit.


Julhelgen har ägnats åt skarpa tankar om hur vi umgås med våra hundar. Träningsmetoder mm. Igår kväll fick stackars Nina höra om mina teorier i telefon fast jag tror hon och jag är ganska överens. Eller jag vet att vi tänker ganska lika. Visst är det roligt att fundera på hur hundarna fungerar mentalt och hur deras syn på värden är. Och hur vi agerar mot våra hundar, vad som är rätt och fel. Alla är väll helt överens om att hundarna läser av oss mycket lättare än vi förstår dom.Annars är det ju mycket som olika "hundkännare" är helt oense om. Intressant...


Nu ska jag ut och trava på vägarna. Iskallt och dimmigt ute. Nu vill vi ha vår!!!

Ett antal timmar senare..

Japp, det var svinkallt ute. Hur kan det vara dimmig fuktig luft samtidigt som 12 minus?? När jag kommer hem, stelfrusen, ska Henrik till skidbacken. Försökte övertala honom att stanna hemma i värmen istället men det är ju bättre han är glad och kall i backen istället för sur vid datorn..

Har nu förstått att Musse får tasskramp när han får snö under tassarna. Släppte dom en stund så dom fick rasa i snön och sen gjorde det jätteont att gå hem. Stackars Musse!! Mollebängboll tycker att snö och kyla är toppenkul. När vi kom hem så for han tio varv runt huset, han syntes knappt där snön är som högst. Varje varv så försökte han få igång Musse genom att antingen springa rätt på han eller bita tag i hans halsband. Musse var tveksam till om han skulle delta i leken eller bli sur så det blev ett mellanting. Himla lillebror som springer så fort. Blir ju pinsamt att jaga honom....

Mot TVsoffan!!

 
ANNONS
 
Nina

Nina

12 januari 2010 16:53

Du är varmt välkommen en annan dag, eller kväll. Fika o valpmys funkar i mörker. Det finns platser kvar på kurserna uppe hos Gunilla. Men jag antar att det är smart att anmäla sej ganska fort. Den helgen Emma ska gå är det WT både här i Linköping o i Gränna. Hörs!

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

12 januari 2010 19:59

Det blir en tik, förhoppningsvis en brun :-) Jag börjar att längta riktigt mycket nu. Riktigt spännande ska det bli :-D
Det där med hundträning kan man fundera mycket på, det finns många skolor och åsikter. Denna valpen ska jag klickerträna efter konstens alla regler (hoppas jag ;-)

Antar att det är vildsvin du pratar om. De ska vara riktigt ilskna har jag hört, jagar människor och annat :-(

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ronja

12 januari 2010 20:33

Stefan säger att de finns lodjur också. Han hade tydligen hittat rådjur som den hade varit på. Jag går av bussen vi VC imorgon vid 16.15

 
Annica

Annica

13 januari 2010 08:25

Det finns ett helt gäng valapr gosa med här!!!! Bara dyka upp *ler*. Spännande att du funderar på träningen med Molle och vad som kan bli bättre. Härligt att fundera vad man kan göra för att få bättre kommunikation!

http://www.ryegates.se

 
Jessica, Gnista & Sota

Jessica, Gnista & Sota

13 januari 2010 23:40

Oj vad fint du har fixat på bloggen, kanon snyggt :). Otäckt att ha så mycket grisar i skogen, och som dessutom är så aggresiva. Här omkring har vi inte såååå mkt gris och de verkar vara ganska skygga. Hoppas det förblir så..... Ha det gott!!

http://www.skeppartorps.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se