molleomussemilan

Alla inlägg under december 2009

Av molleomusse - 11 december 2009 09:16

Kan inte förstå vad uppfödaren menar med det?? Finns väll inget daltande med mattes Molle?? Mattes Molle har syskonbarn nyfödda och matte har nästan panik när hon tänker på vad gärna hon skulle vilja hämte en pojkevalp. Men med två hundar som kräver mycket så räcker det, när Musse blir sju åtta så ska jag ha en till valp. Musse ska inte behöva bli promenadhund för att jag inte har tid att träna med honom. Men om ett par år så ska han få hjälpa mej att fostra upp en liten kille, tror att Musse skulle uppskatta det jobbet.


Igår hittade vi en väl tillplattad stor rishög. Har legat i skogen länge och jag ansåg att den var säker att kliva upp på. Alltså slängde jag upp ett antal bollar som hundarna fick leta rätt på. Så kul dom hade, högen är kanske fem meter hög och tio meter lång. Musse var lite skeptisk till det hela från början och tog det försiktigt. Molle flög över högen så jag nästan fick bromsa honom, jagade rätt på bollar som åkt under grenar och hade det allmänt störtkul. Flög ner från högen för att lämna över bollen till mej några gånger när jag inte hann med att stoppa honom. Det gick bra alla ben är kvar.


Nina.Inte är det jakträning att leta bollar i en rishög? Hade varken pipa eller dummies med till skogen...Sa vi januari som pipan skulle fram igen???


Ha en trevlig lucia!!


ANNONS
Av molleomusse - 8 december 2009 17:47

Vet inte vad det är med mej, frossa och allmänt ruggig. Var inte dålig på jobbet men nu. Jag blir så trött....Två killar här som inte är sjuka utan vill gå ut.NU kanske kan man stappla sej ut efter en Ipren. eller också får man stappla sej ut fast man inte kan. Mollestolle kan inte gå ut ensam i trädgården när det är mörkt, han sätter sej på trappen och vägrar gå ner för att kissa ens. Antingen får man slänga ut musse eller också får man ta på sej och gå med ut. Har jag bara tagit på mej och gått ner för trappen är det inga problem, då försvinner han in i mörkret minsann.

Hade med honom till jobbet idag för att träna lite på asfaltsplan. Det gick bra tills han skulle lägga sej. Då hukade han sej bara så magen var en decimeter över marken. Efter ett tag insåg jag att han tyckte det var jätteläskigt att ligga på kall våt asfalt. Fy så läbbigt och så jobbigt det var att sjunka tillräckligt utan att magen snuddade marken. Sötis, han fick faktiskt slippa...Man kan ju undra hur en hund tänker, det är inga som helst problem att kräla omkring i ett kärr.

Nej, det är lika bra att inse sitt öde och gå ut.

Ha det bra!!

ANNONS
Av molleomusse - 7 december 2009 20:07

överallt ser man hus som är precis övertäkta av lampor. Tycker det är lite beklämmande, det måste dra massor av energi? Eller har jag fel, kanske det inte alls drar så mycket?? Sjutsade Henken till ett villaområde nyss och det kändes som man var i USA, där har dom ju dille på att klä husen.


Sedan träningen i fredags har vi knappt tränat alls men gått långpromenader i skogen istället. Jag tycker om hösten, det är så friskt ute. Lite smådugg och plusgrader är härligt att gå i. Fast det är mindre roligt att all skit kommer in i huset efteråt. Härligt också med lite kallare dagar, att gå iväg på eftermiddagen och avsluta promenaden precis innan det blir mörkt och himlen är så där blå. Mysigt. Bara det inte blåser så är jag nöjd. Folk tycker jag är helknäpp men min deppperiod kommer i februari mars. Hemska månader...


Han det gott!! 

Av molleomusse - 5 december 2009 22:40

  Johan  

Molle på jaktprov  Vi sitter bara och håller koll på viltet..  Badpojke          Ronja på jaktträning     Jag bara bär den, lovar...   Mammas gosungar Snögubbe  med rymdvarelser.   Husse och Molle har hämtat en TUNG klöv i skogen   Mysko djur i skogen   Näcken   Full fart!!     Vadå is, kan väll bada ändå!!   Krimskrams   Henrik och Musse   Polare   Pippi och Musse   Mussesötnos   Musse sötsötnos   Musse fuling   Yes, rosetter   Liten kille   Musse o mamma Myrra  

Mamma Myrra 

Av molleomusse - 4 december 2009 19:35

Musspuss som bebis!!

Idag tränade vi igenom programmet och försökte göra allt på riktigt. Lite svårt eftersom varken Emma eller jag har varit på så många lydnadstävlingar men med lite tacktiksnack med Nina och Sara så tror vi att vi har läget under kontroll..Molle hade ett segt läggande idag så det får vi träna på i veckan. Han satte sej upp också innan jag sagt sitt, det trodde jag vi hade tränat bort..Vet inte varför han strulade med läggandet, körde lite backalägganden och då gick det bättre. Emma trodde det berodde på att jag ändrade mitt röstläge och det stämmer säkert. Får tänka på att vara tydlig.

Vänstersvängarna går bättre så länge jag inte tänker på hur jag ska göra. Hjärnan funkar inte med att gå och tänka samtidigt..Jag har faktiskt fått en läkardiagnos på att jag efter skadan tänker som en man. Alltså har tappat den kvinnliga simultanförmågan att kunna göra flera saker samtidigt. Det är sant, den manliga läkaren sa precis så. Jag skulle inte vara orolig för mitt förstånd utan aceptera mitt handikapp. Men ni kan ju tänka er hur handikappande det är att ha ett manligt förstånd...

   Zingo skötte sej också bra men han är en riktig krutburk. Det är inte bara lite fart utan mer som han exploderar för varje steg han tar. Fotgåendet idag var riktigt bra även innan ställandet/läggandet. Om Emma springer en mil med honom innan tävlingen och har en tumme i ögat på honom under programmet så kanske han blir lite lugnare. Det kommer att vara en nervpärs att kolla på honom på tävlingen. Vet inte om jag klarar det..Jag tycker att det är minst lika nervöst att se kompisar starta som att starta själv.

 

Molle som bebis 


Efter vi tränat så tog vi en fika och sedan s

kulle vi spåra med Musse och Zacke. Jag valde det spåret som jag trodde var lättast terräng men himmel vad jag fick kämpa. Musse gick som ett ånglok och jag hängde efter i snöret.Tillslut insåg jag att det var bättre att släppa linan än att riskera ryggen. Musse spårade resten själv, hittade klöven och bet av snöret. Tror han tyckte det var mycket bättre att fixa spåret själv än att dra omkring på en halt flodhäst. 

 

Musse o Molle 


Vi tog en dust till med lydnad och platsliggning och då gick allt mycket bättre. Emma tränade Molle lite och det var jättekul att se honom jobba. Jag avslutade träningen med att skicka honom på en dirrigeringsapport. Skickade honom slarvigt första gången och fick ta honom tillbaka. Andra gången gick han rakt 100 meter. Jag vill nöta in att han alltid ska gå rakt ut när jag ber om det. Inte bara när jag burit med mej apporter ut för att jaktträna. Ska försöka nöta in i min skalle att alltid vara tydlig också. Inte helt lätt med mitt stora handikapp...

  

Ha en bra helg o simma lungt!! 

Av molleomusse - 2 december 2009 18:26

Blev smått trött på allt Musse drar in från skogen och så skulle jag klippa runt öronen så lite syre kommer in i örat. Började klippa och resultatet blev inte så bra.. Han ser ut som en buspojke som är klippt av en annan buspojke...Musse tyckte nog det var skönt att bli av med en massa päls och njöt av klippningen till klotången kom fram. Klippa klorna är inte nåt Musse gillar, snälla bussiga Musse morrar hela tiden för att tala om att där går snällhetsgränsen...


Så kanon att det blivit fruset ute så man slipper alla lerfötter på köksgolvet. Synd bara att all smuts på fönster mm syns så mycket bättre när solen skiner. Och allt damm...

Vi tog en långpromenad och jag gick och tänkte på att det var ett år sedan Molle försvann och satt fast på klippan. Kommer aldrig glömma hur det kändes att traska runt sjön i mörkret medans Molles skall blev mer o mer förtvivlade. Tillslut kom det bara panikslagna gnällanden.. Så känslan när Musse dyker ner i sjön och drar upp en iskall Molle. Utan Musse hade jag aldrig hittat och fått upp honom.  Det var en ovanlig kännsla att sitta mitt ute i skogen i mörkret, dyngsur och frusen. Inte veta hur jag skulle ta mej därifrån men helt medveten om att ingen visste var jag var..Trots allt otroligt lättad, jag hade hittat honom och han levde. Tänk att inte kunna hitta sin hund och inte veta vad som hänt eller ännu värre tappa bort sitt barn...Hur överlever man det? Leta o leta tills man måste ge upp....Dagens promenad blev inte så dramatisk som tur var...


Jag är hemma även denna vecka men ryggen är mycket bättre. Hundarna har lyxdagar eftersom dom aldrig behöver vara ensamma. Provade Helenas lek med att kleta godis uppe i träden. Jättekonstigt tyckte hundarna men det var kul när dom fattade. Dom fick garanterat hjärngympa...


Ha en trevlig kväll!!

Av molleomusse - 1 december 2009 20:09

Dagen började med att två stora älgtjurar stod i vår trädgård. Lyckades fånga dom på bild när dom gav sej av annars hade ingen trott mej. Musse gick ut när älgarna försvunnit och spåren var mycket intressanta. Skrattade åt han när han gick omkring och muttrade med raggen rest. Blev lite fundersam, kan en hund förstå vad han känner för lukt? Alltså, kan han få någon form av älgbild i hjärnan när han känner lukten? Han har ju träffat döda älgar och kännt deras lukt och han har alltid tyckt att dom är läskiga. När det har varit vildsvin, hjort eller annan hund i trädgården så beter han sej inte på samma sätt. Idag smög han runt och morrade samtidigt som han verkade hålla koll på huset precis som han tänkte ut en flyktväg om dom skulle komma tillbaka.


Molle o jag har inte tränat ordentligt på flera dagar. Känns som vi bara tjatar samma saker hela tiden. Det är svårt att träna lydnad själv eftersom ingen kan se hur det verkligen ser ut. Backa fot kan vi nu iallafall, kul tycker Molle men det var klurigt att förstå att matte skulle backa samtidigt. Emma kommer på fredag så då blir det hårdträning.


Har faktiskt tränat en annan sak också. Hur man beter sej på promenad..jag är så trött på Molle som sticker iväg på egna turer ibland. Tror faktiskt inte att jag någonsin kommer att kunna lita på honom men det kan ju bli bättre. Det är så konstigt att han vågar sticka ifrån oss efter allt som hänt honom. senaste tiden har jag hittat på kul saker under promenaden så försvinner man så missar man nåt. (musse älskar det så han går inte många meter från mej) En sak som båda hundarna tycker är roligt är att vi stannar och lyssnar efter ljud. Båda står blickstilla och kollar in mej . Det är jättespännande att även matte är koncentrerad. sötnosar..


Var rädda om er!!


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se