molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 28 december 2009

Nu tar vi nya tag..

Av molleomusse - 28 december 2009 15:57

Nu har vi laddat upp batterierna igen, Molle o jag. Nu har jag (tror jag) fått klart för mej vad vi måste fokusera på i träningen. Får se om jag tänkt rätt eller fel..

Igår var Molle o jag ute ensamma i skogen ett par timmar. Skönt att bara bry sej om en hund. Han är en helt annan hund när han är ensam, inte en chans att han sticker iväg på egna turer. Mysig och glad och vill att vi ska göra nåt kul tillsammans..(är Musse med så får man ha stenkoll på Molle, tjata, bli förbannad eller också ha honom vid sidan) Jag hade honom vid sidan ibland och gav mej sjutton på att INTE tjata en massa, gick han för fort så stannade jag tills han fattade att vi kommer ingen stans om jag inte är vid mattes sida. Jag hade med dummies och blåste kontakt och kastade så fort han vände sej om. Han fick knalla på allt oavsett om han var vid sidan eller en bit från mej. Jättekul alltså. Har hittat en riktig höjdarbelöning för Molle, jag kittlar honom på bägge sidorna på ett speciellt sätt. Tror han tycker det är kittligt och mysigt på samma gång, helt underbart!


Jag fick Cecar Millans bok i julklapp också, törs knappt säga det men jag har sträckläst den. Jag VET att han har småknäppa program med helknäppa amrikanare men boken är läsvärd faktiskt. Inte för att få tips och råd om hundträning men att få ta del av hans synsätt. Ser man på tvprogrammen är det ju oftast en totalt hundokunnig människa som tagit hand om en mentalt skadad hund och allt blivit helfel. Jag älskar att läsa om olika hundteorier och försöker att förstå hur olika människor tänker. Alltid lär man sej något.


Musse har tagit sitt födelsedagsfirande med ro. Han är vansinnigt sur på dom nya matskålarna som INTE går att vända upp o ner eller spela bowling med. Han har alltid käkat upp maten, gått ut och kissat gått in igen och vänt skålarna upponer. Dom nya går inte att plocka upp med munnen och det är gummiringar under så dom glider inte på golvet. Värdelöst...


Ha en trevlig måndagskväll!! 
ANNONS
 
Helena

Helena

28 december 2009 22:45

Ja jag tror att det är viktigt med lite egentid när man har flera hundar men det är ju inte alltid helt lätt att få till. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

29 december 2009 18:18

Visst är det spännande med olika teorier! En tjusning med hundträning är att man aldrig blir fullärd ;-)

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se