molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 20 december 2009

jullov

Av molleomusse - 20 december 2009 17:37

Så himla skönt med lite semester innan jul. Både Johan och jag är lediga hela veckan.

Imorse när jag släppte ut hundarna för morgonkiss så försvann Musse. Jag hade tänkt gå och lägga mej igen men fick tillslut ta på mej och gå ut och leta. Livrädd för att nån hade kört på honom eller att något annat hänt. Men tillslut när jag vrålat mej hes såg jag en svart prick dyka upp från skogen långt bort. Vet inte om han följt ett djurspår eller hängt på en jakthund. Jäkla hund, han brukar inte smita från tomten. Helsur slängde jag in honom i groventren och där fick han ligga. Länge.

Musse har fått för sej att han kan göra lite som han vill. Envis som en tjurig åsna blir han om man ger order om att han ska gå ut eller gå och lägga sej. Bortskämd var ordet..Sur som jag var i morse så skulle jag minsann återställa ordningen hemma, ägnade en timma åt att han skulle lyda mej. Han fick order om att hålla sej i sin korg och i min fantasivärld så skulle jag aldrig mer låta mej luras av en sorgsen blick. Tja, det höll en timma så var ordningen återställd och Musse segrat..

Han är fem år och en helt fantastisk hund på alla sätt, varför ska han behöva lyda? Jag ger mej, Musse får vara som han är..


Ha det!!


 
ANNONS
 
Emma

Emma

20 december 2009 19:36

Härligt med lite semester! Jag jobbar nästan hela nästa vecka men sen väntar en vecka ledigt som ska tillbringas i mörkaste Dalarna :)). Det är konstigt men jag känner mig lite träningssugen..... jag som skulle ha träningsledigt fick lov att köra lite fotgående idag och Zingo var lycklig. En liten träningsnarkoman den där brune :). Kram!

http://www.2fotter8tassar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Ronja

21 december 2009 16:40

Klaga inte på att han inte kommer när du ropar och blir överkörd då.

 
Ingen bild

Anna

21 december 2009 17:56

Sur, kan man vara när man är sjutton..Musse kommer när jag ropar på honom ute. Inga problem alls.

 
Sarah

Sarah

25 december 2009 11:23

Nämen, snacka om att man märker att han är släkt med farbror Ior ;)

http://www.flatcoated.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se