molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 17 december 2009

Snön faller o jag med den, långt långt till sommaren...

Av molleomusse - 17 december 2009 17:41

Så underbart det är med snö!! Allt blir rent o fint och det är så mysigt att vara ute. Jag gillar vintern så här i början av den, inte lika kul i mars..Idag råder det snöfall, minusgrader och blåst. Jag halkade omkull på promenaden och slog mej överallt. Hundarna kom skuttande och trodde det var en ny kul snölek, Musse slängde sej över mej och Molle drog i jackan och ylade av glädje. Tog ett bra tag innan dom insåg att matte var skitsur och kämpade för att komma upp på fötterna igen. Så fånig man känner sej när man får krypa till vägkanten för att få fotfäste, speciellt när man har två bestar på sej. Imorgon tar jag sparken men utan att binda fast hundarna i den. Provade det förra året. Först åkte vi upp för två rejäla backar och allt gick kanonbra, hundarna fattade att dom skulle springa före sparken och dra lite. Så vände vi..Tveklöst en nära döden upplevelse att bli dragen av två hundar som sprang tokfort nerför backarna, fanns inte en chans att bromsa eftersom det var glansis. Två kilometer, ni kan ju tänka er själva hur kul det var..Hundarna stannade inte, väjde inte in i skogen, vi mötte ingen bil och det tog inte tvärstopp i någon grushög. Änglavakt alltså att vi överlevde alla tre. Jag höll i styret och åkte kana på fötterna samtidigt som jag kämpade för att hänga med i svängarna. Skitkul, var det, inte.


Dagen började med att min mamma ringde och sa att-ni får INTE åka till Linköping, dom varnar på radion. (Jag hade precis börjat fundera på att stanna hemma) -det är bara att anpassa hastigheten, sa jag. -Säg åt Johan att han kör försiktigt, sa mor.-Johan är på jobbet, sa jag. Det är bara jag som åker. - Men snälla Anna, ska DU köra hela vägen själv. Inte kan väll DU klara av halkan, sa mamma. Jag trodde Johan skulle köra dej.

Fel, fel, fel taktik mamma. Finns det någon kvinna som skulle låta bli att åka efter att hennes mamma sagt så? Jag är fullt kapabel att köra bil lika bra som min man. Jag skulle till Linköping för att besöka doktorn och jag kom både fram och tillbaka. Fast det tog lång tid och jag ångrade mej nästan för det VAR besvärligt. Men jag var ju tvungen att visa mamma att jag kunde köra och visa henne att jag bestämmer själv.  Så knasig man är, förtio år och gör fortfarande tonårsuppror...


Husets svarta individer bestämde sej igår för att provsmaka fågenls mat(vi har en undulat kvar, Woodstock). Det var tydligen inte gott men roligt att sprida ut frön i hela köket. Jag fick åka ner till Kisa och köpa ny mat till fågeln och hällde den i en plastburk med starkt lock. Trodde inte dom skulla tjuva frön en gång till men självklart..Skithundar som plockar ner burken, gnager små hål i botten och går omkring med den i hela undervåningen. Vad händer när det är små hål i en burk full i frön??Aha, fröna trillar ut överallt. Häftigt!!


Hoppas alla har det mysigt i snön. Kör försiktigt och tänk på att det är bättre att komma för sent än att inte komma alls.

Ha det gott! 
ANNONS
 
Ingen bild

Johan

18 december 2009 12:56

Jag trodde vi var överens om vem som kör bäst. Barnen vet det i alla fall :)

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

19 december 2009 02:06

Det är alltså därifrån uttrycket busfrön kommer ;-) Köp Icebugs. Årets bästa inköp. Förra året druttade jag på ändan tre gånger och svor högt över glashala vägar som ingen bryr sig om att ploga eller sanda. Ett litet ryck från en Stollare och så låg man där i diket. Men med mina Icebugs har jag fäste och de är dessutom sköna.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

19 december 2009 16:24

Det är kängor med broddar. Se:
http://karinochwilma.bloggagratis.se/2009/10/14/2079754-nu-ar-jag-beredd/#kommentarer

eller te x:

http://www.outnet.se/scandinavian-outdoor/icebug.php

http://karinochwilma.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se