molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 11 december 2009

Vadå. Molle bara kör med dej..

Av molleomusse - 11 december 2009 09:16

Kan inte förstå vad uppfödaren menar med det?? Finns väll inget daltande med mattes Molle?? Mattes Molle har syskonbarn nyfödda och matte har nästan panik när hon tänker på vad gärna hon skulle vilja hämte en pojkevalp. Men med två hundar som kräver mycket så räcker det, när Musse blir sju åtta så ska jag ha en till valp. Musse ska inte behöva bli promenadhund för att jag inte har tid att träna med honom. Men om ett par år så ska han få hjälpa mej att fostra upp en liten kille, tror att Musse skulle uppskatta det jobbet.


Igår hittade vi en väl tillplattad stor rishög. Har legat i skogen länge och jag ansåg att den var säker att kliva upp på. Alltså slängde jag upp ett antal bollar som hundarna fick leta rätt på. Så kul dom hade, högen är kanske fem meter hög och tio meter lång. Musse var lite skeptisk till det hela från början och tog det försiktigt. Molle flög över högen så jag nästan fick bromsa honom, jagade rätt på bollar som åkt under grenar och hade det allmänt störtkul. Flög ner från högen för att lämna över bollen till mej några gånger när jag inte hann med att stoppa honom. Det gick bra alla ben är kvar.


Nina.Inte är det jakträning att leta bollar i en rishög? Hade varken pipa eller dummies med till skogen...Sa vi januari som pipan skulle fram igen???


Ha en trevlig lucia!!


 
ANNONS
 
Nina

Nina

11 december 2009 12:30

Leta bollar är hjärngympa, inte jaktträning : - ). Ska hålla mej ifrån pipan o dummisarna januari ut. Men nästa fre kommer det folk som vill titta på Texas inför ev valpköp, jag tror inte de vill titta på hans viltspår. Så då får vi göra ett litet undantag. Ses på sön!

http://retrieverpojkarna.gundogs.se

 
Annica

Annica

11 december 2009 16:28

Jo du allra bästaste Anna, den där Molle kan gott ligga i en vattenpöl när jag sett bilder på hur han vältrar sig i pölar........Finns fina pojkar här om du ångrar dig *ler*

http://www.ryegates.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se