molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 4 december 2009

Emma träning

Av molleomusse - 4 december 2009 19:35

Musspuss som bebis!!

Idag tränade vi igenom programmet och försökte göra allt på riktigt. Lite svårt eftersom varken Emma eller jag har varit på så många lydnadstävlingar men med lite tacktiksnack med Nina och Sara så tror vi att vi har läget under kontroll..Molle hade ett segt läggande idag så det får vi träna på i veckan. Han satte sej upp också innan jag sagt sitt, det trodde jag vi hade tränat bort..Vet inte varför han strulade med läggandet, körde lite backalägganden och då gick det bättre. Emma trodde det berodde på att jag ändrade mitt röstläge och det stämmer säkert. Får tänka på att vara tydlig.

Vänstersvängarna går bättre så länge jag inte tänker på hur jag ska göra. Hjärnan funkar inte med att gå och tänka samtidigt..Jag har faktiskt fått en läkardiagnos på att jag efter skadan tänker som en man. Alltså har tappat den kvinnliga simultanförmågan att kunna göra flera saker samtidigt. Det är sant, den manliga läkaren sa precis så. Jag skulle inte vara orolig för mitt förstånd utan aceptera mitt handikapp. Men ni kan ju tänka er hur handikappande det är att ha ett manligt förstånd...

   Zingo skötte sej också bra men han är en riktig krutburk. Det är inte bara lite fart utan mer som han exploderar för varje steg han tar. Fotgåendet idag var riktigt bra även innan ställandet/läggandet. Om Emma springer en mil med honom innan tävlingen och har en tumme i ögat på honom under programmet så kanske han blir lite lugnare. Det kommer att vara en nervpärs att kolla på honom på tävlingen. Vet inte om jag klarar det..Jag tycker att det är minst lika nervöst att se kompisar starta som att starta själv.

 

Molle som bebis 


Efter vi tränat så tog vi en fika och sedan s

kulle vi spåra med Musse och Zacke. Jag valde det spåret som jag trodde var lättast terräng men himmel vad jag fick kämpa. Musse gick som ett ånglok och jag hängde efter i snöret.Tillslut insåg jag att det var bättre att släppa linan än att riskera ryggen. Musse spårade resten själv, hittade klöven och bet av snöret. Tror han tyckte det var mycket bättre att fixa spåret själv än att dra omkring på en halt flodhäst. 

 

Musse o Molle 


Vi tog en dust till med lydnad och platsliggning och då gick allt mycket bättre. Emma tränade Molle lite och det var jättekul att se honom jobba. Jag avslutade träningen med att skicka honom på en dirrigeringsapport. Skickade honom slarvigt första gången och fick ta honom tillbaka. Andra gången gick han rakt 100 meter. Jag vill nöta in att han alltid ska gå rakt ut när jag ber om det. Inte bara när jag burit med mej apporter ut för att jaktträna. Ska försöka nöta in i min skalle att alltid vara tydlig också. Inte helt lätt med mitt stora handikapp...

  

Ha en bra helg o simma lungt!! 

 
ANNONS
 
Emma

Emma

5 december 2009 14:23

Tack för igår! Nu vet jag i alla fall att det inte funkar att komma med en omotionerad hund nästa söndag.... Det får bli tidig uppstigning och en joggingrunda :). Vilken härlig diagnos läkaren gav dig :)), det kan inte vara lätt att vara man.
Kram Emma.

http://www.2fotter8tassar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se