molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 1 december 2009

december..

Av molleomusse - 1 december 2009 20:09

Dagen började med att två stora älgtjurar stod i vår trädgård. Lyckades fånga dom på bild när dom gav sej av annars hade ingen trott mej. Musse gick ut när älgarna försvunnit och spåren var mycket intressanta. Skrattade åt han när han gick omkring och muttrade med raggen rest. Blev lite fundersam, kan en hund förstå vad han känner för lukt? Alltså, kan han få någon form av älgbild i hjärnan när han känner lukten? Han har ju träffat döda älgar och kännt deras lukt och han har alltid tyckt att dom är läskiga. När det har varit vildsvin, hjort eller annan hund i trädgården så beter han sej inte på samma sätt. Idag smög han runt och morrade samtidigt som han verkade hålla koll på huset precis som han tänkte ut en flyktväg om dom skulle komma tillbaka.


Molle o jag har inte tränat ordentligt på flera dagar. Känns som vi bara tjatar samma saker hela tiden. Det är svårt att träna lydnad själv eftersom ingen kan se hur det verkligen ser ut. Backa fot kan vi nu iallafall, kul tycker Molle men det var klurigt att förstå att matte skulle backa samtidigt. Emma kommer på fredag så då blir det hårdträning.


Har faktiskt tränat en annan sak också. Hur man beter sej på promenad..jag är så trött på Molle som sticker iväg på egna turer ibland. Tror faktiskt inte att jag någonsin kommer att kunna lita på honom men det kan ju bli bättre. Det är så konstigt att han vågar sticka ifrån oss efter allt som hänt honom. senaste tiden har jag hittat på kul saker under promenaden så försvinner man så missar man nåt. (musse älskar det så han går inte många meter från mej) En sak som båda hundarna tycker är roligt är att vi stannar och lyssnar efter ljud. Båda står blickstilla och kollar in mej . Det är jättespännande att även matte är koncentrerad. sötnosar..


Var rädda om er!!


 
ANNONS
 
Helena & Tina

Helena & Tina

2 december 2009 08:15

Syrran sticker inte ifrån mig men jag måste också "sysselsätta" henne på promenaderna för att hon inte skall leta upp smaskiga saker i skogen :-) Kul med lite lekar på promenaden.....den att lyssna efter ljud har vi inte lekt den får vi testa sen när hon kommer hem :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se