molleomussemilan

Alla inlägg under november 2009

Av molleomusse - 5 november 2009 10:56

 Musse med trut..

  Det fick bli en semesterdag hemma. Isgata ute när jag vaknade och jag insåg att det var dumt att köra till Linköping utan vinterdäck. Ska försöka hinna städa ordentligt och ta en långpromenad med hundarna. Synd hade gärna träffat alla mänsker och hundar men så mycket tränat hade det kanske inte blivit i snön..


Varför kommer man inte in på Annikas hemsida?


Nu har mina hundar legat i 20 minuter och munhuggits på golvet. Ibland bits dom ganska rejält och ibland så får dom något ömt i blicken och slickar den andra. eller kliar en stund. Så söta. Det brukar sluta med att dom hoppar upp och fortsätter leka eller så blir dom avbrutna. Men igår så började dom slåss på alvar helt plötsligt, Molle ettrig och jättearg vrålande med hans upprörda astmapip(han har inte astma men det låter så). Musse försvarar sej och anser nog att lillbror behöver fostras. Det räcker med att vråla i så är båda som skamsna lamm. Iallafall Molle skäms, Musse muttrar lite och går undan. "-Matte, han behöver faktiskt nypas till ibland, skitungen." Jadå Musse, jag vet...


  ANNONS
Av molleomusse - 4 november 2009 15:31

  Matte pekar mot   våren   då kan vi badao vara söta  simma till udden  men nu väntar snön  kanske våren är däråt??YES!!

 

..Maria har kucklat med våra sceman så jag kan få vara ledig imorgon för att träna hund. Ska jag vara ledig så måste det komma någon som jobbar i Linköping hit till Kisa Den som kommer hit måste täckas upp på sin arbetsplats så det blir en rundflyttning av folk tills allt är fixat. Jättesnällt av alla som ser till att jag får ledigt jag uppskattar det verkligen.  SÅ SNÖAR DET!!!! Visst vill vi ha vår igen!!!

Snöstorm är kanske inte det roligaste väder att träna i men Molle får inviga sitt nya täcke och vi får träffa lite trevliga vänner. Man måste se det det positiva i allt, kan vi INTE halka oss till Linköping så får vi väll träna hemma. Ledig är jag och det ska bli jätteskönt..

Just som jag verkligen fått igång tankarna på att fixa LK1 så blir eggad att även fixa viltspåret. Klart Molle ska spåra och Musse borde fixa sitt championat. Själva spårningen är väll kul men spårläggandet...Tror jag måste anmäla dom först och ha ett datum att träna till.

Tur att man har något att underhålla sej med. Har precis sålt en valp åt Annika till en av våra patienters dotter. Helt underbar tjej med halvstora barn, skulle passa perfekt med en valp hos dom. Deras gamla hund är borta och ett valpköp har bara inte blivit av..

Ha en trevlig torsdag!!  


ANNONS
Av molleomusse - 2 november 2009 18:06

 Har faktiskt stått en timma på fältet idag också och tränat, utan dummies o pipa. Disiplin!! Tränat mycket vänstersvängar, tycker det är svårt att få till dom. Tycker faktiskt att Molle börjar gå riktigt bra och nu vet jag att han går rakt. Tragglade lite ställande och läggande och inser som vanligt att är jag tydlig så hamnar Molle där han ska. Bussiga goa Molle, vilken lycka för mej att äga honom!! Han har ingen snygg ingång när jag kallar in honom, det måste vi fila lite på. Jag tar nu lydnaden på fullaste allvar(säkert) och tänker inte ge mej förens vi fixat ettan åtmistonde.

 Jag klagade för Sara och tykte det var jobbigt att dela upp momenten och vara så där petig. Fick svaret att -Jag tycker det låter mycket jobbigare att binda upp hunden och trava runt en vik för att kasta i en dummie. gå tillbaka och skicka ut hunden över vattnet i en rak linje. En timmas jobb för att få tillbaka en plastsak..Tycker inte det är riktigt jämförbart. Föresten tror jag att Nina och jag hann med tre skick var på tre timmars träning i sjön i sommras. En haltimma per dummie alltså.

Nu när vi har en liten träningsgrupp så är det mycket roligare. Sorry Nina jag tror inte du fixar ett LP med Texas. Finns inte en chans att du fixar alla moment. Håll dej du till viltspåret istället. (hm, kanske jag kan egga henne så hon kommer med i lydnadsgänget, finns väll inget som inte Texas kan?)


Idag har jag kollat in vad facebook är. Har lyckats få en kompis, Birgitta Stavlund. Vet inte hur jag bar mej åt för att fråga just henne men hon var gullig nog att vela ha mej som vän. Men, vad är vitsen? Jag tycker det mest var en massa reklam och nonsens. Förstår att det är ytteligare en sak som jag måste lära mej. Jag som hatar nya saker!!


Jag förstår att jag får en mobiltelefon i julklapp av min man för han är trött på att få meil om träningstider mm och att jag ber honom skicka sms svar. Roligt när han får tex ett sms "Vi fick ett första pris. kramen Jessica". Efter mycket funderande vem den trevliga Jessica är som skickar kramar till honom så inser han att det nog var till mej...Men med en egen telefon så måste jag väll lära mej smsa jag också. Sååå jobbigt!!


Trevlig måndagskväll alla vänner!!

Av molleomusse - 1 november 2009 14:13

Nu vet vi hur allt ska tränas på lydnadsplan. Varken Emma eller jag har några större problem så det är bara att köra på med starterna.

Linförigheten. Bra, båda hundarna var jämte oss större delen av tiden. Molle går lite långt ifrån mej och Zingo går lite snett men dom följde snällt med iallafall.

Läggande under gång. Molle stod snällt kvar när jag sa ligg. Kan väll kvitta han stannade iallafall. Zingo la sej efter ett par ligg från Emma och så vände hon sej lite mot honom. Helt ok

Ställande. Tjata, tyckte Molle. Jag har ju stått flera gånger nu sätter jag mej istället. Emma gjorde det perfekt förutom att Zingo inte följde med.

Inkallning. Inga problem alls. Det gäller bara att hålla balansen när hundarna bromsar med hjälp av våra ben.

Hoppet. Finns ingen anledning att träna det tror vi dom fixar.

Apporteringen. Herregud dom är ju apporttränade så det räcker.

Tandvisningen fungerar, hoppas domaren gillar hundar som hoppar på honom. det visar ju en vänlig sida hos hundarna iallafall.

platsliggning. funkar bra i 50 sek. och när vi stod två meter från hundarna.

Det var lydnadsklass ett, inga problem alls!!


Vi tränade rutan också. När hundarna förstod att konerna inte skulle apporteras så var det inga problem. Bara att dirrigera dom rakt fram och stanna dom med en stoppsignal mitt i rutan. 


Vi startar alltså så fort vi kan så vi hinner med åtminstonde Lydnadsklass tre innan mars. Klädsel jaktkläder och pipa och en röd toppluva så vi känner oss lite mer hemtama trots att vi är på lydnadsplan. För säkerhets skull ska vi träna några fler gånger tillsammans innan vi startar. Igentligen behöver vi inte träna så mycket men det är säkert bra att vara väl förberedda!! Hello lydnadsfolket, nu kommer stjärnorna!!!


Efter träningen så frös jag som bara den. Men trots tre timmars aktivering så är ju inte hundarna trötta i benen så det var bara att sparka ut Johan på en långpromenad med hundarna. Nu hör jag att mattes älskling är hemma igen, sån tur för husse att han inte tappade bort honom i skogen!! Japp, Molle hade gått lös genom hela skogen och bara varit kopplad på landsvägen. Visst är han jätteduktig som stannar hoss husse och Musse trots allt spännande som händer i skogen. Mattes lilla lydnadsplutt!!!!!
Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se