molleomussemilan

Alla inlägg under november 2009

Av molleomusse - 21 november 2009 13:39

Nu börjar momenten LK1 sitta ganska bra, åtminstonde så bra jag kan få till det. Jag har alltid fått höra att jag måste tala med snällröst istället för att låta så barsk. har jobbat på det men det fungerar bäst om jag säger komandona med min tydliga röst(barska) och så kvitterrösten när jag belönar. Det låter nog som jag ryter sitt,ligg, stå åt dom men det blir tydligt för hundarna. Försöker jag dämpa rösten så blir det mer missar, jag är noga med att använda samma röstläge om vi "leker" och tränar tex snabba lägganden. Tror(vet) att dom kan läsa av mej när jag är arg och barsk och när jag är glad och har barsk röst.

Så fint väder vi haft dom senaste dagarna! Toppen att kunna vara ute utan vinterkläder och man blir glad att se solen. Hoppas nästa vecka också blir fin när jag ska vara hemma. Synd bara att man ser hur smutsigt man har innomhus...

Vi har ett jätteproblem med stora äckliga flugor som kommer in när solen skiner, vet inte hur om tar sej in men dom trivs på våran övervåing där vi har ett jättefönster och jättehögt till taket. Jag har slagit 500 stycken idag..Musse som inte gillar insekter vågar inte gå upp för allt surrande, lockar man upp honom så rystar han sej hela tiden och skäller på flugorna.(söt) Nån som vet hur man blir av med flugor?? Vi bor på landet men det finns inga lantdjur här, sommarflugorna är inget stort problem men varje höst kommer dessa äckelas. Ska ringa antisimec och kolla om det finns nåt att göra åt saken.

Idag är ryggen mycket bättre så humöret börjar komma tillbaka. Vilken vecka jag haft..Jag är iallafall tacksam för att jag klarar mej så bra i vanliga fall. Tror att det är några år sedan jag var hemma mer än en vecka.

Ha en solig dag!!

ANNONS
Av molleomusse - 20 november 2009 13:07

Var tvungen att ta bort gårdagens inlägg. Det var för gräsligt ..

Hemma hela nästa vecka också och det kryper redan i mej av otålighet. Vila och promenader, INTE storstäda..Ryggen är bättre men jag vet vad som händer om jag inte tar det lungt. Anledningen till att mitt jobb är slitsamt är att det är mycket statiskt arbete. Ta blodprover och sitta precis still medans rören fylls, pytsa provrör mm. I tisdags blev jag ensam pga sjukdom och en person bör inte ha fler än 25 patienter per dag om man är ensam. Jag hade 60...Pang bom sjukskriven...

Fick reda på att en skolkamrat tagit livet av sej i veckan. När vi gick i högstadiet hade hon diabetes och MS, sedan har hon haft canser vid flera tillfällen och en strok för något år sedan. Senaste tiden har alla trott att hon varit dement men det var nog inte så. Hon har planerat allt nogrannt och tagit avsked till alla. Jag tror att hon har det bra nu men så sorgligt att hon aldrig fick leva, vilket helvete det måste ha varit..Så mycket man har att vara tacksam för..


Hundarna gillar att matte är hemma iallafall. Vi tränar lydnad så mycket vi hinner(hm) Idag hade vi ena redigt bra vänstersvängar. Skam den som ger sej. Anmälda till lydnadsstart är vi också.

Musse halkade imåndagskväll och har varit halt hela veckan. Idag går han ok men får stanna hemma från promenaden. Molle blir så rolig när han är ensam ute på promenad, han uppför sej som en normal hund och går aldrig långt från mej. Är Musse med så får man ju passa honom hela tiden.

Har upptäkt en annan sak. När ryggen var som värst så var jag inte sällskaplig, snällt sagt. Jag fräste till åt Molle ett antal gånger när han ville ha uppmärksamhet. Efter det så fjäskar han ordentligt när jag ber om något och skärper sej till max när vi tränar. Stackars Molle trodde nog inte att hans matte kunde fräsa till ordentligt åt honom...


Ha det värdsbäst och jag kan träna hela nästa vecka när som helst...

ANNONS
Av molleomusse - 15 november 2009 16:09

Var lite segt att gå upp imorse men allt går. En rejäl dos medicin och så åkte vi till Nina för att träna, fika och kolla in en liten sötnos. Pluttan är en nioveckers jaktgolden, ser ut som en rävunge och hade lätt kunnat få rum i fickan på min jacka..Så valpsugen man blir...

Tränade på Ninas åker som var perfekt. Musse som älskar när Ronja är med skötte sej bra. Han tvärar ibland vid fotgåendet och tycker det är osmart att stanna när godiset går iväg.(ställandet) Annars tycker han att det mesta är roligt och försöker göra sitt bästa. Tänk om alla familjehundar var som Musse, så himla snäll och positiv och gosig.

Molle skötte sej också och det känns så bra att han inte bryr sej om dom andra ett smack. Han verkar ha en ganska bra fotposition enligt dom andra så det är bara att träna på. Nöta in snabbare ställanden och lägganden så det inte blir så många steg.


Så bra det är när man är fler som träffas  så man har lite krav på sej.( Hade vi inte tränat regelbundet så hade nog dummisarna kommit fram..)Trevliga tjejer som kommer med bra kritik, hundarna är väldigt olika så det gäller att tänka till för varje hund. Nyttigt att inte bara se sina egna och fastna i slentrianträning.

Efteråt fick vi se Ninas lilla dockhus innifrån. Ett gammalt torp som har reparerats på ett så otroligt fint sätt. Bjälkar i taket och stege upp till takloftet som är sängkammare. Så vill jag också bo..Gott kaffe, mer valpgos och hundprat. Tack tjejer för en trevlig solig(!)dag!Av molleomusse - 14 november 2009 14:36

Sitter här hemma och är helt utslagen. Jäkla skitrygg som värker så jag blir tokig, armar nacke och rygg är helt avdomnade. Ätit så mycket medicin så det hade kunnat däcka en häst. Heder åt den som uppfann Morfinet!! Dessutom blir jag så himla rastlös av att göra inget. För dom som inte vet voltade jag med häst o vagn för tio år sedan. Gick sjukskriven ett år och sedan blev det förtidspensionering. Jag hatade att gå hemma, hatade att vara ett offer och hatade försäkringskassan som jag ansåg själpte mej ner i offerrolllen istället för hjälpa mej uppåt. Blev förbannad på dom och sa upp bekantskapen och började jobba igen. Självklart mår jag inte alltid bra men oftast går det iallafall. Hundarna är en välsignelse eftersom dom gör att jag inte kan känna efter så mycket. Koppelpromenader är inget bra eftersom jag belastar fel för ryggen, men våra hundar går ju oftast lösa. Jag kan inte cykla så därför åker jag fyrhjuling med dom när dom behöver joggingturer. Den bästa sjukgymnastiken är att gå så hundarna är mina sjukgymnaster!!

Som sagt var oftast går det men idag är det helt botten. Sitter fortfarande i pyamas klockan tre och tycker synd om mej själv, hundarna är ute på långpromenad men Johan. Så ringer Emma och frågar när vi ska träna imorgon och jag inser att nu får det vara färdigdeppat. Det är bara att förtränga värken, gå in i duchen och sedan klä sej. Basta, det finns dom som har det mycket värre! Självklart Emma så tränar vi vid elva imorgon och då kommer jag vara pigg igen!!Av molleomusse - 11 november 2009 11:42

Jag har nu hämtat mej från lertvätten men fy vad dom såg ut. Musse har fortfarande cementbollar i hela pälsen trots att jag gnodde honom i en haltimma i duchen. Kanske skulle måla varje boll så skulle han se pyntad ut, snyggt till jul..Faktum är att jag efteråt blivit lite rädd, tänk om dom satt sej fast i leran och inte kommit loss...Henrik satt fast på samma ställe i somras när han skulle gena över fälten, hans kompis fick slita loss honom och skorna blev kvar långt ner i leran. Huga, om hundarna satt sej fast och jag inte hittat dom...

Idag jobbar jag i Ömo 4mil hemifrån så hundarna är med i bilen. Tänkte passa på att träna lydnad i Ömocentrum men vi upptäckte ett helt underbart mortionspår så det fick bli en prommis på 3km istället. Insåg varför folk kan bosätta sej här. Vi gick förbi skolan där barnen lekte i skogen och i en bäck precis vid skolan. jättemysigt. Så gick vi förbi förbi en idrottsplan som också låg helt idylliskt med en fin klubbstuga mm. Hela spåret gick genom en mysig skog och det fanns inte ett godispapper slängt någonstans.(brukar tycka det är läskigt runt städer annars fullt med glas och äckligheter) Tänk om man hade ett fint upplyst sågspånsspår hemma på kvällarna, då hade man inte behövt traska runt på leriga vägar med en dumbopannlampa..

Har alltså fyra julklapps önskningar

Ett elljuspår med sågspån

Ett hundbadkar

Nya dummies

Mobiltelfon

ses!!

Av molleomusse - 9 november 2009 19:51

Idag efter jag hade städat undervåningen och målat en liten barnstol jag har i köket så tog jag en promenad med mina svarta kompisar. Vi gick över fälten som är bakom vårat hus och jag tittade efter bra träningsställen. Hundarna kutade som bara den och hade görsköj. Så gick vi ner till bäcken och följde den och det var också härligt att se dom rusa omkring hellyckliga. Musse hittade en vattentunnel under en bro som  han kunde springa igenom. Även Molle vågade tillslut och jag skrattade åt dom för det såg så härligt ut. Så vände jag och gick hemmåt och tänkte att dom kommer snart ikapp mej. Nix, inga hundar. Jag såg åt alla håll men insåg att dom måste vara kvar i bäcken annars skulle jag se dom springa på fälten. Jag gick vidare och då fick jag se något som kom kravlande upp ur ett dike framför mej. Dom hade fölljt bäcken med fint rinnande vatten och så hittat diket med bara dydynga. Vad väljer man? Springa tillbaka till matte, fortsätta latja i den rena bäcken eller ge sej ner i diket??? Valet för mej är självklart, valet för hundarna var också självklart. Tydligen hade dom satt sej fast och slirat omkring för bägge var helt bruna av skitig lera. Massor av lera över hela dom. Försökte spola av dom med vattenslangen men det hjälpte inte mycket. Molle frös i det kalla vattnet så jag var tvungen att sluta och jag gick in i köket för att öppna till groventren och få in dom. Tände inte lampan och glömde att den nymålade vita stolen stod där...Naturligtvis snubblade dom över stolen och fick färg på sej. Massor av kletig, vit lackfärg.

Det här hände för tre timmar sedan och jag har inte kunnat förmå mej till att ta upp en hund i taget för att bada dom i badkaret. Tror att jag får andvända YES för att få bort skiten, färgen går nog aldrig bort. Jag struntar i en mobil i julklapp, jag vill ha ett hundbadkar i tvättstugan!!! Resten av kvällen ska ägnas åt att bada hundarna, skura badrummet, städa köket och trappen upp för att få bort lertassavtryck och få bort allt vatten som dom kommer skaka av sej efter badet. sedan får jag städa i groventern, tvätta handdukar och ducha själv.

JAG SKA BÖRJA VIRKA ISTÄLLET!

NÅGON SOM VILL HA TVÅ GLADA FLATTAR??BORTSKÄNKES GÄRNA OM NI HÄMTAR DOM IKVÄLL. HUNDARNA ÄR  BRUNA MED VITA OREGELBUNDNA FLÄCKAR. FÄRGEN HÅLLER INTE I TVÄTTEN,STOR RISK FÖR ATT DOM BLIR SVARTA OM NI LÄGGER DOM I BLÖT. RINGER NI INNOM FEM MINUTER KAN JAG BETALA LITE FÖR ATT BLI AV MED DOM....

Av molleomusse - 7 november 2009 22:05

Idag startade Sara o Pippi LK3 och gjorde en bra debut. Ett antal starter till så är dom uppe bland eliten, det är så himla roligt att följa er!!

Grattis även till min vattenträningskompis Ann-charlotte som startade LK1 och vann med 198p. Hon fixade ett första pris med Hp i NKL i sommras då hon var på sittt livs första jaktprov.Impad.. 


Jag, Emma och Nina har varit på brukshundsklubben i Linköping idag och tränat. Jag har inte så stora ambitioner i lydnaden utan från början var det mest en grej att syssla med när dummisarna ligger inlåsta. Jag tror att det är bra med ett par månaders helt uppehåll med jaktträningen. Men skulle jag bara promenera med Molle utan att han får lite hjärngympa så blir han snart odräglig. Han är en hund som behöver jobba mentalt annars hittar han på egna saker att roa sej med. Alltså blir det lydnadsträning under vintern så blir jaktträningen jätterolig att börja med i vår.

Jag har iallafall lärt mej lite under min aktiva hundtid och en sak är att inte slarva när man börjar med något nytt. Vis av erfarenheten vid jaktträningen där första årens träning var helt inriktade på att kanske fixa NKL innan hunden var tio år och därefter fanns noll o intet. Så många slarvigheter som tränades in bara för att jag var lat( och oerfaren) och som jag nu får jobba hårt med för att få bort.

Alltså känns det viktigt att inte slarva sej igenom vintern av flera skäl. Dels så är det hjärngympa och kontakt vi tränar och då är det ju viktigt att det verkligen blir klurigt för huvudet, ska man göra det halvdant så förlorar man viktig hjärngymnastik. Sedan kan det ju vara så att man vill komma längre i klasserna även om det inte känns så nu och då är grunden viktig så man slipper träna bort alla slarvfel. Tja, så vore det ju roligt att fixa ett godkännt resultat också på tävling. Visst är det tänkvärda ord iallafall???


Molle skötte sej bra. Filade på vänstersvängarna som jag har jättesvårt med. Fick en ahaupplevelse vid ställandet när jag fick bra tips av Nina. Hoppet var helt ok. Inkallningen var ok. Rent allmänt så känns det som vi är på rätt väg bara att träna vidare. Tack Nina för alla bra tips!!


Vi tjatade hejvilt på Emma med en massa smådetaljer. MEN, skillnaden på Zingo i våras och den Zingo som var med idag är ENORM. Så härligt att se dom jobba med mycket mer fokus från Zingos sida, mycket mer glädje och samarbete. Tänk om man kunde få Emma lite mer kaxig så skulle Zingo känna att "min matte är bäst och det roligaste som finns är att göra henne tillags". För ett halvår sedan så var Zingo så laddad att han inte kunde sitta still och vara tyst på samma gång. Idag är han en jättehärlig hund som Emma kan börja peta i detaljer på lydnadsplanen. Vilken lycka för Zingo som blev omplacerad hos Emma.!! Ut med bröstet Emma och visa hela hundvärden vilket härligt par ni blivit!!


Just nu har Musse tjejkväll inne på Ronja och hans rum. Finns det något mysigare än att kolla på tv, äta godis och fnittra tillsammans med några tjejer? Inte en chans att man missar det och skulle dom missa att släppa in honom så är det bara att putta på dörren tills dom öppnar...

God natt!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se