molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 30 november 2009

Henrik med hundar o poliser

Av molleomusse - 30 november 2009 11:05

Henrik är den som minst bryr sej om hundarna här hemma. Han kan klappa dom lite(mest Molle) ibland. ger dom frukost på helgerna om han vaknar först och släpper ut dom efter skolan och glömmer oftast bort dom ute. Han gillar dom men frågar man om han ska ha en egen hund så säger han att han ska skaffa en flickvän med hund. Hon ska ta besväret alltså....Oftast så fräser han till dom att flytta på sej eller behadlar dom som luft. Enligt mitt synsätt så borde hundarna anse att han är en rätt tråkig typ ej värd att bry sej om. Men, speciellt Molle älskar Henrik. Lyder honom jämt innomhus och dom få tillfällen han får lite klappar så kommer gosljuden direkt.

Ibland mutar jag Henrik att gå en promenad med dom och har alltid sagt att -du MÅSTE ha Molle i kopplet hela tiden. Häromdagen så skulle han gå ut med båda hundarna och jag slängde ut koppel till honom-jag behöver inget koppel, dom kan gå lösa, sa Henkis. -Men du får inte ha Molle lös,sa jag. tänk om han sticker. -Äh, han sticker aldrig. Iförrgår gick han fot lös tom på landsvägen. Det är bara att säga åt han...Henrik gick iväg, utan koppel och jag ställde mej med kikaren i fönstret för att se hur det gick. Blev nästan chockad för båda hundarn uppförde sej exemplariskt. Två svarta prickar som lekte runt honom och ingen prick som försvann till skogen..Båda gick "fot" på grusvägen och la sej i diket när det kom en bil. Mitt ego fick sej en törn det måste erkännas. jag får jobba för att hundarna ska uppföra sej så bra. Molle sticker för både Johan och Ronja så fort han får tillfälle. Henrik bara "säger åt han". Kanske det ligger något i det där med att hundar ser upp till folk som inte fjäskar för dom hela tiden..Nyttig läxa.


Henrik är ofta på fritidgården. I lördags frågade jag hur han haft det på fredagskvällen. Han fnissade lite och sa att- Du skulle sett när Arne boxade till Leif. -Vem är Arne? - Arne polis, vet du väll.- Men, vad gjorde dom på fritidsgården?Hade det hänt något??- Nej, dom är alltid där och fikar och spelar biljard. så åker dom ett varv ibland. kollar våra moppar och så. Dom är jättesjyssta.

Jag vet vilka poliserna är för dom är ofta med på föräldramöten och informerar men jag visste inte att dom var på fritidgården. OCH jag visste inte att Henrik och hans kompisar var bekant med dom. Tydligen har dom kollat Henriks moppe flera gånger(inga problem) och ser dom att det är många ungdommar i ett hus åker dom dit och kollar (snackar ett tag) . Helt underbart tycker jag, ungarna har helt klart respekt för dom men samtidigt är dom snälla vuxna som man gärna fikar med. Heder åt poliskåren!!!


jag är hemma i veckan om nån vill träna. 
ANNONS
 
Helena

Helena

30 november 2009 12:48

Känner delvis igen Elias i det du skriver om Henrik men jag kan inte påstå att hundarna lyder honom (åtminstone inte vad jag tror)! Tanken har slagit mig att starta Tina i lyndandsklass 1 men det där med att fila på detaljer är inte direkt Tinas grej så jag har hållit mig till agility istället. Men när jag såg detta blev jag riktigt sugen igen och tänkte det är aldrig försent (varken för mig eller Tina)! http://www.vimeo.com/7356697

Kram

Ps Träffade du inte Tina när vi var på WT i våras /somras på frk Bergslagen? Ds

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

30 november 2009 19:56

Klart poliser är snälla ;-) Säker på att du känner iallafall en snäll *hehe*. Jag vill träna men bor lite långt bort, suck!!

http://www.ryegates.se

 
Emma

Emma

30 november 2009 20:35

Jag vill träna! Kan iofs bara fredag eller lördag....
Vore kul att se er i leran ;))! Kram Emma.

http://www.2fotter8tassar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Emma

1 december 2009 18:39

11 på fredag it is! Det blir jättebra! Vi ses! Kram Emma.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se