molleomussemilan

Direktlänk till inlägg 26 november 2009

bruksanträning

Av molleomusse - 26 november 2009 16:55

Idag åkte Nina till Linköpingsbrukshundsklubb och tränade. Nina hjälpte mej genom hela LK1 och det gick ganska bra. Jag känner att vi fixar allt nu utan några större missar. Jag fullkomligt slängde Molle i en vattenpöl från början genom att kasta en boll. Stackars Molle for efter bollen och halkade och gled på sidan genom pölen. Mao. kan man skada sej och bli genomskitig även på en klippt gräsmatta.(han slog sej inte men blev lerig.)

Vi är inte ett elitklassekipage men ser nog ganska prydliga ut. Det räcker för mej att det tekniskt sitter och allt blir korrekt. Ett showpar blir vi aldrig..Vi har ett par veckor till på oss att träna, ska försöka få upp farten lite mer nu när allt sitter. Svårt det där att få Molle mer på tårna samtidigt som det inte får bli missar pga det.

Lilla Yes hade vuxit mycket på en vecka, söt som socker är hon förstås. Jag beundrar Ninas målmedvetenhet i sin hundträning. Startar hon något så är hunden helt säkert färdigtränad och inget lämnas åt slumpen. Texas är färdig som räddningshund och hon behövde bara två starter i öppenklass på jaktprov så var dom i elitklass. Inget går det så går det eller lita på turen här inte...Jag gillar den inställningen men skulle aldrig kunna vara så målmedveten. Dom flesta av oss får ju starta ett antal gånger innan målet är nått. Bara att inse. Den som tränar bäst vinner mest.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av molleomusse - 18 augusti 2012 17:44

Helgens Flatmästerskap fick mej att vakna ur antijaktträningsdvalan. I veckan nu har vi varit ganska flitiga med att träna så vi får se vad det leder till. Hundarna har inte lidit av ett långt avbrott och dom verkar anse att det är skitroligt att häm...

Av molleomusse - 15 januari 2012 20:02

  För ett år sedan     Och ett år senare är han lite större men världens roligaste enligt Molle! Hmmm, snodde korten av dej Emma... ...

Av molleomusse - 15 januari 2012 17:40

Ha,ha han gick snabbt 7,8km(tror jag) igår med Musse och var stel imorse. Johan frågade Musse om han kände nåt i kroppen men det gjorde han inte...Husse är otränad!!! Jag fick höra om promenaden, dom hade mött 3 tjejer med var sin hund och pinsamt no...

Av molleomusse - 14 januari 2012 18:31

Sällskap hade vi i fredags av kusin vitamin.    Molle o jag har blivit frestade att följa med på tävlingshelg i lydnad. Eftersom vi inte gör så mycket annat just nu så känns det skoj med lite hundaktiviteter men tyvärr måste man ju tävla ocks...

Av molleomusse - 11 januari 2012 18:37

Idag har vi börjat träna på allvar igen, alltså med lite mål och mening istället för sporadiska tillfällen som det blivit senaste tiden. Började med en enkel höger, vänster, ut. Väldigt basic men ack så nyttigt inte minst för mej själv. Gör man det...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se